Michal Kylián
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 01.11.2013, 14:08 » |
|
Prosím o radu. Jaký typ trafa/značku/ nebo jakým způsobem zapojit čtyři bodovky 12V/50W? Jedná se o bodovky v podhledu koupelny, které tři roky fungovaly s elektronickým trafem /název nečitelný/ s třemi "okruhy" 230V/12V 250W a to tak,že na jeden obvod výstupu byly zapojeny dvě žárovky 12V/50W a na zbylé po jedné-dle doporučení prodejce v elektromarketu . Nyní jsem dostal od téhož prodejce elektr. trafo GR T 210,230/12V /11.6V/ 210W, výkonnější neměl - s doporučením , ,at´to zkusím,, / se dvěma okruhy na výstupu, tj,na každý obvod 100W. Po zapojení se zdál svit trochu větší než dříve a po předtuše ,že budou trpět žárovky se odporoučelo po čtyřech dnech trafo. Prosím zdejší zkušené odborníky, co by mně doporučily, buď konkrétní typ nebo způsob zapojení popř. použít dvě trafa?
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 01.11.2013, 18:29 » |
|
Jak říká kolega 250W ...... nebo dvě 150W......když není.....2x2 žárovky....
Jedno 210 W bude po chvíli "blikat"...
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
|
|
Michal Kylián
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 01.11.2013, 19:24 » |
|
Děkuji za reakce k mému dotazu.Tím,, jedním výstupem,, jsem myslel,že trafo mělo tři , ,smyčky,, /?/ na výstupu sekundáru nebo jak se mám přesněji jako laik vyjádřit.Jsem profesí automechanik a v autoelektrice jsem doma,ale zde si nechám rád poradit.Spoleh l jsem se na odbornost prodejce-soukromníka a asi to není to pravé ořechové/v tomto případě/.Takže počítat s rezervou a nadsadit na 250W nebo těch zmíněných 2x125W a výš.Poprosil bych na víc typu vyrobců a kterým se vyhnout. Ještě jednou díky.
|
|
|
|
|
|
jarfor
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 23.08.2014, 13:18 » |
|
Zapojil jsem si ventilator přes trafo 220 na 24v a ani se nepohlo.Tak jsem ho vzal avyzkousel jsem ho na baterii funguje.Muzete někdo poradit.Nejsem zadny odbornik diky
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 24.08.2014, 12:55 » |
|
Zapojil jsem si ventilator přes trafo 220 na 24v a ani se nepohlo.Tak jsem ho vzal avyzkousel jsem ho na baterii funguje.Muzete někdo poradit.Nejsem zadny odbornik diky
Provokace? Ještě, že už nejsem v pozici moderátora. Okamžitě bych mazal pro porušení min. jednoho pravidla diskusního fóra a pro pravopis jako takový.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
IM
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 24.08.2014, 17:01 » |
|
Prosím o radu. Jaký typ trafa/značku/ nebo jakým způsobem zapojit čtyři bodovky 12V/50W? Použijte LED 3 - 5 W, k napájení jedno trafo, odpovídajícího výkonu. Vzhledem k výkonu můžete spínat vše najednou. Také zaměňuji postupně, po vypálení, halogeny 35 a 50 W za LED.
|
|
|
|