|
|
Ondřej Šeda
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #73 kdy: 18.01.2026, 22:42 » |
|
Co to přesně znamená? Vyměnit všechny jističe za nějaké inteligentní, které umí zaznamenávat spotřebu?
Je možné aby nějaký spotřebič "zničehonic" udělal takové odběry a pak se zase vrátil do normálu? Nic z běžného vybavení v bytě mi to nevychází. I kdyby tam měli přes léto klimatizaci, tak mi to pořád nedá dohromady skoro 5MWh navíc.
Je možné, aby nějaké zařízení bylo schopné ten elektroměr "zblbnout", aby pak blbě měřil? To by mohlo vysvětlit, proč už zase měří normálně.
Jsem docela bezradný. Těch 30k navíc se mi vůbec nechce dávat.
|
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #74 kdy: 18.01.2026, 23:46 » |
|
Doporučuji následují postup (na základě mé zkušenosti, popsané v mém příspěvku #70 v tomto vlákně):
1) pozvat elektrikáře, resp. revizního technika s příslušným vybavením, pro vyloučení nějakého "nekorektního" odběru do sousedících prostorů.
2) v případě, že bude zjištění negativní reklamovat elektroměr. Reklamace nebude v prvním kole uznána (protože technik pouze vizuálně zkontroluje jeho zapojení).
3) opakovat reklamaci s tím, že požadujete výměnu elektroměru a prověření toho stávajícího ve zkušebně.
Jestliže by se ani potom nezjistilo, že elektroměr je vadný, tak zaplatíte za neoprávněnou reklamaci. V roce 2023 to bylo 2400,-. 30K sice není málo peněz, ale předpokládám, že soudní tahanice (právník, znalec...) by asi nevyšla o moc levněji.
Jako "bonus" za případnou úhradu té neoprávněné reklamace budete mít nový elektroměr.
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
| |
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
 |
« Odpověď #77 kdy: 19.01.2026, 15:25 » |
|
Co to přesně znamená? Vyměnit všechny jističe za nějaké inteligentní, které umí zaznamenávat spotřebu?
Rozhodně ne všechny. A určitě ne za "inteligentní". Neznám inteligentní jistič, za to znám hodně lidí, kteří potřebují prodat a neví už jak. Mířil jsem tam, kam Milan Hudec. Podružným měřením dojdete vylučovací metodou k místu úniku.Av podstatě je fuk čím a s jakou přesností.
|
Elektrika NENÍ časopis! 
|
|
|
|
|
|
|
Kvita Ladislav

|
 |
« Odpověď #80 kdy: Včera v 00:03 » |
|
Je veliká škoda, že paní nenapsala adresu kde bydlí ( byt, rodinný dům, přípojka 1f nebo 3f). Pokud je blízko Ostravy, tak jsem ochoten ji zjistit příčinu - zadarmo. Chyb může být několik ale pouhá teorie bez praxe je k ničemu.
A nevadí vám, že paní tu záležitost vyřešila úspěšnou reklamací před dvanácti lety?
|
|
|
|
|
|
|
Karel Bělohlávek

|
 |
« Odpověď #82 kdy: Včera v 15:15 » |
|
Není třeba křišťálové koule, v diskusi je to uvedeno. Ty aktuální odpovědi se týkají dotazu pana Šedy z minulého týdne.
|
Elektrikář
|
|
|
Kvita Ladislav

|
 |
« Odpověď #83 kdy: Dnes v 11:48 » |
|
Jelikož nemám křišťálovou kouli, tak nemohu vědět, že problém je už dávno vyřešen. Pokud už problém není aktuální bylo by vhodné dotaz smazat.
Jde to i bez křišťálové koule, stačí jen být trochu pozornější.
|
|
|
|
|