Jan 24
|
|
« kdy: 24.11.2012, 18:16 » |
|
Jak správně instalovat zásuvky na stoly v průmyslu ?
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #3 kdy: 25.11.2012, 12:23 » |
|
Nevím zda se do průmyslu hodí zásuvky a spínače v krytí IP20.......... ....... Opět se zde budeme odvolávat na to, co říká protokol o určení vnějších vlivů, který je dozajista přiložen k PD a zmiňuje se o něm výchozí revizní zpráva. Dle fotografie, nejde o žádný starý provoz.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Vít Rotrekl
|
|
« Odpověď #5 kdy: 25.11.2012, 14:10 » |
|
Nevím zda se do průmyslu hodí zásuvky a spínače v krytí IP20.......... ....... Hmm, zásuvky s clonkami mají IP 40..., ale u zásuvek bez clonek tato informace v katalogu ABB na internetu chybí, ale pravděpodobně budou mít IP20
|
Mírně pokročilý RT
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #6 kdy: 25.11.2012, 14:18 » |
|
Co je to ten protokol vnějších vlivů?
Víte co je Yeti? Taky o něm všichni slyšeli, ale ještě ho nikdy nikdo neviděl Ale dokud na to orgány státní moci budou *****, tak se to nezlepší. Nebo mě někdo dokáže vysvětlit, jak je možné povolit (stavební řízení) benzinku bez protokolu o určení vnějších vlivů, bez projektu elektro, bez managementu rizika, ....... To ale odbočujeme.... Proč se na mě projektanti stavaří dívají jako na cvoka, když jim odevzdávám projekt na RD pro stavební povolení, kde udělám protokol o určení vnějších vlivů (skoro by být nemusel), management rizika, výpočet HDV a vývodu z elektroměráku do domu, ...... Proč prej to tam dávám....
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
Ižák Ctibor
|
|
« Odpověď #7 kdy: 25.11.2012, 15:47 » |
|
Hmm, zásuvky s clonkami mají IP 40..., ale u zásuvek bez clonek tato informace v katalogu ABB na internetu chybí, ale pravděpodobně budou mít IP20 Neviem, či som správne pochopil pojem (zásuvky s clonkami). Asi som vo veľkom omyle, ale doteraz som si myslel, že tie zásuvky s clonkamy sú len ako detská ochrana čo nahradzuje bývalé štuple do zásuviek. Mám v tejto oblasti doteraz ešte veľké medzery. (Za čo sa trochu hanbím) Myslím si, že ,keby to bola detská ochrana použitá v priemysle by bola zbytočná. Môžete mi to upresniť?
|
Najkrajší pocit je hrejivý pocit pri srdci z dobre vykonanej práce.
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ
Znojmo (JM)
|
|
« Odpověď #8 kdy: 25.11.2012, 18:23 » |
|
Bude záležet na způsobu použití. Pro některé využití bude toto řešení dostatečné. I když pro průmysl bych předpokládál krytí alespoň IP44 a také bych měl určité výhrady k mechanické odolnosti - parapetní žlaby mají při hrubším zacházení tendenci k "rozkladu". Již jsem se s tímto řešením setkal a po nějaké době používání to nevypadalo moc dobře, muselo se to upravovat.
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
Jan Skryty
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #9 kdy: 26.11.2012, 23:01 » |
|
... zkušeností mám málo a proto se obracím na odborníky kteří mají mnohem větší zkušenosti než já. To foto je ilustrační jak bych si to představoval já s tím rozdílem že vypínače na světla by byli jinde než v tom parapetním kanálu ale přívod k těm vypínačům by byl z toho kanálu ale nevím co na to revizní technik jestli by to tak vyhovovalo ?
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #10 kdy: 26.11.2012, 23:22 » |
|
Hmm, zásuvky s clonkami mají IP 40......
A dá na to výrobce "papír"? Mě to zajímalo v souvislosti s tím, že v prostředí, kde se pohybují děti, by mělo být vyšší krytí než IP20 a on se výrobce nějak nehrne do toho, aby vyšší IP zaručil... Ale odkázali mě, že vyrábí zásuvky s "víčkem", které mají IP 43 nebo 44, ale to už se všude nehodí
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #11 kdy: 27.11.2012, 07:06 » |
|
Co je to ten protokol vnějších vlivů?
Chceš nějaký poslat? Zrovna nedávno jsem skládal komisi k vypracování protokolu pro hasiče za účelem umístění vytápění do velkovýkrmny krůt. TO Rotrekl: někde jsem četl, že k RD být protokol nemusí. Jednoduché vlivy stačí napsat do technické zprávy.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #12 kdy: 27.11.2012, 11:07 » |
|
...někde jsem četl, že k RD být protokol nemusí. Jednoduché vlivy stačí napsat do technické zprávy.
V 33 2000-5-51 byl takový hezký odstaveček 512.2.4 a když byly vlivy "normální" a "speciality" řešila např. "7-701", tak se na protokol ... a v ed.3 se to "normální" někam "ztratilo"...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #16 kdy: 27.11.2012, 17:45 » |
|
Chceš nějaký poslat? Zrovna nedávno jsem skládal komisi k vypracování protokolu pro hasiče za účelem umístění vytápění do velkovýkrmny krůt.
TO Rotrekl: někde jsem četl, že k RD být protokol nemusí. Jednoduché vlivy stačí napsat do technické zprávy.
Ano, ale co v momentě, kdy je tam i přípojka (HDV) a elektroměrový rozvaděč venku, který je taktéž součástí projektu....? Ještě k tomu byl zajímavej výklad někde, kdy se musela komise sejít, k tomu aby odsouhlasila, že se vlastně scházet nemusí a není třeba protokol zpracovávat.
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|