Kinzel
|
|
« kdy: 02.12.2021, 19:28 » |
|
Dostal jsem se k nainstalované dvoj zásuvce s PE kolíky na víčku které se připojují do přístroje v krabici přes něco jako faston. Je něco takového dle norem u nás možno používat? Mně se to moc nezdá a CE jsem při zběžném pohledu také nenašel.
(Moderátor: původní nesmysl zněl "Použití zásuvky s PE na faston ?")
|
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #4 kdy: 03.12.2021, 12:08 » |
|
To aby se po každém sundání a vrácení víčka měřil přechoďák?? Není ale kde? Nedej bože dojít k tvrdému zkratu L - PE, tak víčko sundá jen kladivem! Svářečka to zajistí.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #5 kdy: 03.12.2021, 19:35 » |
|
To aby se po každém sundání a vrácení víčka měřil přechoďák?? Není ale kde? ... Kolego, to si změříš mezi kolíkem a levou dutinkou smyčku L-PE před demontáží a po demontáži "nesmí" být horší
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #6 kdy: 03.12.2021, 22:00 » |
|
Mně se to moc nezdá a CE jsem při zběžném pohledu také nenašel.
Domnívám se, že to CE nenajdete na žádné zásuvce. Viz například - Příloha č. 2 k nařízení vlády č. 118/2016 Sb. ALe rozhodně mne zajímá kdo je výrobcem tohoto díla. Bylo by více informací? Jinak na první pohled to vnímám jako nekvalitní výrobek a to ne jen podle toho konektoru na PE, ale i dle dalších "drobných" indicií. ALe fotka není průkazná. Mohu se plést. Uvidíme jestli dostaneme více informací a co se o tajemném výrobku dozvíme.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
Jan Kelbich
|
|
« Odpověď #10 kdy: 06.12.2021, 16:10 » |
|
Na druhou stranu při třívodičovém připojení s chráničem tímhle spojem žádný velký poruchový proud nepoteče.
To myslíte že jako dejme tomu 400 A namísto 4 kA ? Stejně nevěřim, chránič se přesytí a pak bude jeho indukčnost prakticky nulová.
|
IC layout design engineer, zajímací se též o silovou elektrotechnik u
|
|
|
Jan Kelbich
|
|
« Odpověď #11 kdy: 06.12.2021, 16:13 » |
|
Domnívám se, že to CE nenajdete na žádné zásuvce. Viz například - Příloha č. 2 k nařízení vlády č. 118/2016 Sb.
Už jsem ho tam našel. Ale bylo jen přilepené na krytu. Stejně je to paradox. Výrobky v EU musí povinně mít (a splňovat) CE a zásuvky ho najednou mít nesmí (kvůli tomu, že se podle země používají různé) ?
|
IC layout design engineer, zajímací se též o silovou elektrotechnik u
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
|
« Odpověď #12 kdy: 07.12.2021, 08:11 » |
|
Označení značkou shody CE najdete třeba na prodlužováku. To už není zásuvka, ale jiný výrobek. Stejně je to paradox. Výrobky v EU musí povinně mít (a splňovat) CE a zásuvky ho najednou mít nesmí (kvůli tomu, že se podle země používají různé) ?
Zákon 22/1997 Sb., § 13, odst. 4) a 5)
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
Kinzel
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #14 kdy: 08.12.2021, 08:24 » |
|
Tak jsem to rozebral a nafotil - je to LUX. Propojka je nemagnetická. Je to dodané jako rozšíření staré instalace.
|
|
|
|
Jan Bocek
|
|
« Odpověď #15 kdy: 08.12.2021, 08:52 » |
|
Tak jste již to CE našel i další technické údaje vylisované v platu uvnitř. Navíc všechny potřebné normy a ustanovení mají oba výrobci ve svých certifikačních prohlášeních o shodě. To zde již popsal kolega Martin Kurka.
váš příspěvek mne dovedl na web Elmosu, kde je spousta zajímavých produktů. A ke všem mají vystavené certifikáty a také návody na použití. A navíc v jejich eshopu je doprava na vše zdarma. To také není samozřejmost. Možná by šlo doplnit, kdo dělá tyto zásuvky v licenci, zdá Elmos, aneb Lux. Ale to není podstatné. Elmos jsem měl zatím zafixovaný jako dodavatel Flexo snůr. Často jsem potřeboval 3x2,5 a to každý nedodává v různých délkách. Elmos ano.
Myslím, že konstruktér tohoto strojku zásuvky elegantně vyřešil dětské krytky. Z hlediska montéra je to dobře montovatelný strojek.....
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
|
555
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #17 kdy: 09.12.2021, 12:58 » |
|
Takže 1) zásuvka je od LUX né od Emosu 2)LUX je značka která zastřešuje výce výrobků (od různých výrobců " LUX je obchodní značka většiny produktů prodávaných v řetězeci OBI, skuteční výrobci zůstávají koncovému zákazníkovi skrytí
" 3) ani další fotky mě ne nevedou k přesvědčení, že je to nejlepší řešení.
|
|
|
|