...Smysl byl takový, že ajťáci tyto důležité PC vybavili právě tím nalepovacím nástavcem. Tím PC šlo zapojit právě do těchto zásuvek. Pokud uživatel nástavec strhl a použil vidlici do obyč bílé zásuvky vedle, přišel o výhodu zálohované zásuvky.
1) Právě jste mi vysvětlil, co je to bílé na těch nástavcích.
To co asi kdysi byla lepící páska, se za léta nevyužití totiž teď drolí na prášek. Takže po vytažení vidlic zůstávají ty nástavce uvnitř zásuvky a dalo mi trochu práce je "vyšťourat ven...
2) Kdyby to tam bylo ale funkční (tedy ty nástavce nalepeny na vidlicích) a kdybych tam měl měřit ty napojované spotřebiče, tak bych si buďto musel do zkušební zásuvky v měřáku vyvrtat nějaký otvor a nebo zaběhnout do nejbližšího papírnictví, tam zakoupit oboustrannou lepící pásku, ty nástavce utrhat před měřením a pak je zpátky přilepovat.
Opravdu vymyšlené "hlavou". Ještě že se tento nesmysl neujal...
3) Logika toho řešení je (pro mne) ale skoro děsivá.
To, že někdo předpokládal, že se v nějakém prostoru budou vyskytovat takoví dementi, kterým by nestačilo jen barevné rozlišení zásuvek a jednoduchý povel : červená = PC, bílá = kávovar je skoro urážející.
I když na druhou stranu, ve zdravotnictví se barevné rozlišování zásuvek používá min. přes 30 let, personál je o významu a funkcích pravidelně proškolován a stejně jsou (občas) schopni připojit servoventiláto
r do bílé zásuvky u podlahy (pro úklid), protože "je nejblíž".