Fuk Tomáš

|
 |
« kdy: 15.10.2010, 21:41 » |
|
Německý podnikatel Siegfried Rotthäuser si udělal ze zákazu Evropské unie dovážet a prodávat klasické žárovky s vyšším příkonem tím, že je označuje za "malá topná tělesa" a prodává pod názvem "tepelné koule". Inženýr z Essenu tím chce podle agentury Reuters protestovat proti legislativě, kterou Brusel podle něj "zavádí bez opory v demokratických a parlamentních postupech". http://www.heatball.de/ Nepřipomíná vám to něco?
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
Luboš Vintera
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 16.10.2010, 01:05 » |
|
asi se mu už ten známý německý pořadek přestal líbit a po návštěvě některé východněji položené země objevil právě tu kreativitu a vynalézavost, s jakou její obyvatelé denně běžně pracují, aby přežili bez ztáty desítky  zřejmě brzy vyjde zákon, že každé zařízení na výrobu tepla kulového tvaru misí být natřené na černo
|
|
|
|
|
|
|
IM
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 16.10.2010, 10:16 » |
|
Mám rád Evropský i Český Parlament. V bedně nic nedávají, tak se mohu smát alespoň jejich zábavným pokusům o plánované hospodářství ve stylu UV KSČ.
V r. 1995 jsem v Bergamu a Miláně neviděl ve svítidlech ani jednu klasickou žárovku. Nepotřebovali k tomu žádnou směrnici EU ani ÚV KSČ.
|
|
|
|
|
Martin Ištok
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 16.10.2010, 16:49 » |
|
Mám rád Evropský i Český Parlament. V bedně nic nedávají, tak se mohu smát alespoň jejich zábavným pokusům o plánované hospodářství ve stylu UV KSČ. Jako třeba známé solární panely  viz příloha Svietiť na tie panely je technicky nemožné kôli účinnost, nutnosti inštalovať a deinštalovať konštrukcie so svietidlami, uskladnením, aj pracovníkov by bolo treba... atd. Oni podla mňa ten agregát pripojili priamo do siete miesto panelov. Tie svetlá slúžili iba na osvetlenie areálu.
|
M.I
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 16.10.2010, 19:37 » |
|
Ano, svítím. A v některých místech ještě dlouho budu. Prostě má u mne žárovka pořád své místo i přez všechny výkřiky Bruselu. Bylo to od nich hloupé. Když chtěli něco pro přírodu udělat, mohli to udělat jiným způsobem, než zákazy.
Jinak tomuto kroku německého podnikatele tleskám.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Martin Novák

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 17.10.2010, 13:01 » |
|
V r. 1995 jsem v Bergamu a Miláně neviděl ve svítidlech ani jednu klasickou žárovku. Nepotřebovali k tomu žádnou směrnici EU ani ÚV KSČ.
Vite, ono je to tak. Kdyz si po zrale uvaze spocitam, ze treba na chodbe nebo v obyvaku kde se sviti tak 4-8 hodin denne je pro mne vyhodna kompaktni nebo treba klasicka linearni zarivka, byl bych blbec kdybych ji tam nedal. A taky k tomu nepotrebuju narizeni. Ale stale je spousta aplikaci, kde ma misto i ta klasicka zarovka, kterou si ted diky nejakemu anonymnimu urednikovi z Bruselu uz nekoupim. A tak marne kledam cim svitit treba ve sklepe, kam chodim tak kazdy druhy den na 5 minut a kde se kompaktni zarivka za ty 3 minuty co tam jsem ani poradne nerozsviti, podobne jako treba na WC, kde se zas pro zmenu zapina svetlo tak asi 25 krat za den a vzdy jen tak na minutu. Proc jsou ksakru urednici tak posedli touhou vse regulovat, kontrolovat, kazdemu nalinkovat cestu? Proc nenechaji na uvazeni kazdeho cloveka, kde se mu hodi zarovka, kde usporka, kde linearni zarivka a kde treba LEDky??
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 17.10.2010, 13:15 » |
|
Proc jsou ksakru urednici tak posedli touhou vse regulovat, kontrolovat, kazdemu nalinkovat cestu? Proc nenechaji na uvazeni kazdeho cloveka, kde se mu hodi zarovka, kde usporka, kde linearni zarivka a kde treba LEDky?
Protože by pak neobhájili svoje místa. Kdo by je potom potřeboval? Stali by se zbytečnými a brzo i propuštěnými ...
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 17.10.2010, 13:26 » |
|
Protože by pak neobhájili svoje místa. Kdo by je potom potřeboval? Stali by se zbytečnými a brzo i propuštěnými ...
Staniž se. Tepelná koule budiž opět nazvána žárovkou a svět bude opět obyvatelný bezestrachu z nezměrné blbosti a arogance. 
|
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 17.10.2010, 21:13 » |
|
Z mého pohledu je skvělá argumentace zde : http://www.heatball.de/wirkungsgrad.php.  Z ní vyplývá, že primárním účelem světelné koule je přeměna el. energie na teplo, což se děje s cca 95% účinností.  Tudíž si v systému energetických štítků zaslouží zařazení do kategorie A.  Světlo je zde považováno pouze za vedlejší a tudíž ztrátový produkt. 
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 17.10.2010, 21:46 » |
|
Jen mě mrzí, že jsem na to nepřišel já.  Smekám před tímto geniálním nápadem.  Já na to přišel, ale spíš jsem uvažoval prodávat žarovky jako kombinovaný zdroj tepla a světla. Jenom mě nenapadlo, že by to mohlo být úspěšné. Nemá tam třeba nějaké statistiky prodeje, bo tak něco?
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
Petr Doležal

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 17.10.2010, 22:04 » |
|
. . . Světlo je zde považováno pouze za vedlejší a tudíž ztrátový produkt. . .
Podobně jako u halogenových topidel
|
Na zdraví a abychom byli lidmi to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 18.10.2010, 07:34 » |
|
Z ní vyplývá, že primárním účelem světelné koule je přeměna el. energie na teplo, což se děje s cca 95% účinností.  Tudíž si v systému energetických štítků zaslouží zařazení do kategorie A.  Jenom aby honem nezakázali topidla s horší účinností, než 95,5%.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|