|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #3 kdy: 27.01.2016, 07:50 » |
|
Mohu nyní tato tři prázdná místa osadit novými LED žárovkami, Můžete bez problémů (stejný záviz a napájení)..... Mám to doma také už delší dobu ke spokojennosti všech.
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #6 kdy: 27.01.2016, 20:01 » |
|
Mohu vědět co vás k výměně vedlo?
Úspora..... Měl jsem v skleněném (křišťálovém) lustru 8x 60W E14 a nyní mám 8x 3W E14 bez projevů slabého svícení, spíš bych řekl že je více nasvíceno. Svítí celkem dost hodin, místnost na západ.
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #7 kdy: 27.01.2016, 20:19 » |
|
Měl jsem v skleněném (křišťálovém) lustru 8x 60W E14 a nyní mám 8x 3W E14 bez projevů slabého svícení, spíš bych řekl že je více nasvíceno.
Luxmetr by to asi nepotvrdil - snížil jste množství světla na třetinu až polovinu. Možná to ale opticky kompenzuje jiná směrová charakteristik a LEDek.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #8 kdy: 28.01.2016, 07:26 » |
|
Luxmetr by to asi nepotvrdil - snížil jste množství světla na třetinu až polovinu. Možná to ale opticky kompenzuje jiná směrová charakteristik a LEDek.
Neměřil jsem to LUXMETREM , je to jen pocitové .... Možná jiná barva SVĚTLA bude příčinou ?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #11 kdy: 29.01.2016, 12:09 » |
|
Žárovky jsou daleko od sebe, takže se zahříváním problém nebude. ...
Pokud jsou LEDky otočené paticí dolů a svítí nahoru, nebývá prostor nasvícen moc dobře. Pokud jsou LEDky paticí nahoru a svítí dolů, z hlediska světla je to dobré, ale horší to bývá pro LEDku z hlediska chlazení, pokud je kolem patice nějaká konstrukční část, která omezuje proudění vzduchu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|