|
|
|
|
|
Václav Burian
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #4 kdy: 22.03.2015, 23:40 » |
|
Roger, obávám se, že v pořadu Adost! ta fakta trošku přiohnuli a už vůbec nedávali úplné iformace. V reportáži se jednalo o modrou složku světla, která je součástí i světla ze žárovky, avšak u žárovky je ho o něco méně než u LED označené jako "White", nebo "Cool White" - denní světlo - které se teplotou blíží tomu denímu. Chybné je, takovéto světlo používat večer, kdy modrá složka světla ovlivňuje fiziologické procesy v těle a to má pak problém se spánkem, a uvolňováním hormonu melatoninu během spánku. LEDky, označené jako "Warm White" již mají modrou složku omezenou, právě kvůli dosaření "teplé" barvy světla a tak se více blíží světlu žárovky, nicméně samozřejmě tam modrá složka je, ale ta je skutečně všude. Takže asi tak.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #6 kdy: 23.03.2015, 08:29 » |
|
.., obávám se, že v pořadu Adost! ta fakta trošku přiohnuli a už vůbec nedávali úplné iformace.
Souhlas. Osobně mi spíš z toho všeho vyšel jediný výsledek. Méně PC, TV, mobilů, tabletů a více procházek venku. Tedy věnovat se podobné elektronice jen do určité hodiny, pak si dát pár stránek dobré knihy a pak se nám bude usínat mnohem lépe a budeme spát kvalitněji. Malé uvedení na pravou míru třeba zde http://idiotblog.dmnc.net/2015/01/led-svetla-skodi-asi-nas-vsechny-zabijou.htmlJednou jsem to taky takhle provedl, a měl jsem problém při revizi, RT mě s tím vyhodil, protože bodovky byly vyrobeny pro 12 V a ta bodovka neměla od výrobce připojení na PE. v tom odkazu kde je napsáno " alternativně GU10 zároveň píšou třídu III !
Přesně to je ten hlavní problém. Ostatní je pouze hazard a blbost.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|