Neviděl bych to tak černě.
CO se mi ohledně bezpečnosti líbilo dřív, bylo pravidelné informování o úrazech, jejich analýza a vzešlá opatření ze získaných poznatků. Na druhou stranu když někdo nechtěl, prostě jste se nic nedozvěděl.
Dnes máme plný a rychlý přístup ke všem informacím, ale zase jich je tolik že se v tom už jen těžko orientujeme. Navíc díky sociálním sítím se šíří mnoho polopravd a lží, které v laicích milně navozují dojem že o nic nejde a stačí jen kleště a šroubovák (třeba s doutnavkou

) k tomu, aby z vás byl elektrikář. To že je mnohem více elektropráce a tedy i více pracovníků v oboru, sebou samozřejmě nese i negativa typu že se do toho ser.. kdo může i správně nemá plést. Někteří ztrácejí soudnost a řekněme pud sebezáchovy. Asi za to může i z mého pohledu příliš velký tlak na bezpečnost, s ohledem na to že se v elektrice začínají hrabat i laici. Osobně přestávám věřit v absolutní bezpečnost a dávám raději přednost přirozenému výběru. Tedy bezpečnost ano, ale nic nejde udělat zcela blbuvzdorně. Každý musí vědět že elektřina nejen pomáhá, ale může snadno i zabít.
TO co nevidím tak černě je to, že okolo sebe potkávám stále celkem dost kolegů kteří jsou profíci a kterým záleží i na tom, jak jejich práce vypadá a jak je funkční či udržitelná do budoucna. Takovým majákem je tmě jsou například i zdejší diskutující. S mnoha z nich se znám a vím že okolo sebe šíří osvětu a neváhají podělit se o své draze nabité zkušenosti z praxe. S několika z nich jsem měl tu čest i spolupracovat na nějakých projektech a většinou to byla opravdu radost. Jsem prostě optimista
...