Lelos
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 22.04.2013, 20:55 » |
|
Kvůli práci bych nově z nařízení potřeboval vyhlášku 50 §5. Šéf mi narovinu řekl že je to blbost a je mu jedno kde si to seženu (nikdy se v elektrice vrtat nebudu). Práce si vážím natolik že jsem dokonce začal navštěvovat jakýsi dlouhodobý kurz na jehož základě pak §5 lze získat  . Na jednu stranu jsem rád že se přiučím něco nového, ale samozřejmě mě především štve ta byrokracie a vše okolo... Problém je, že vyhlášku mohu získat až po absolvovaní kurzu, v práci bych ji však měl mít okamžitě. Obracím se tedy s radou, zda někdo nezná někoho schopného tuto vyhlášku §5 (samozřejmě za patřičnou odměnu) zařídit. Tento dotaz píši i v návaznosti na to, že jsem v několika tématech na stejný problém narazil a podle odpovědí nebyl neřešitelný.
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 22.04.2013, 21:12 » |
|
Kvůli práci bych nově z nařízení potřeboval vyhlášku 50 §5. Šéf mi narovinu řekl že je to blbost a je mu jedno kde si to seženu (nikdy se v elektrice vrtat nebudu). Práce si vážím natolik že jsem dokonce začal navštěvovat jakýsi dlouhodobý kurz na jehož základě pak §5 lze získat  . Na jednu stranu jsem rád že se přiučím něco nového, ale samozřejmě mě především štve ta byrokracie a vše okolo... Problém je, že vyhlášku mohu získat až po absolvovaní kurzu, v práci bych ji však měl mít okamžitě. Obracím se tedy s radou, zda někdo nezná někoho schopného tuto vyhlášku §5 (samozřejmě za patřičnou odměnu) zařídit. Tento dotaz píši i v návaznosti na to, že jsem v několika tématech na stejný problém narazil a podle odpovědí nebyl neřešitelný. Chce radu a nenapíšete odkud jste? A co byste chtěl slyšet? Pak tedy pouze sdělím, že nejlépe v místě vašeho pobytu, když jste jej tedy neuvedl.
|
Elektrika NENÍ časopis! 
|
|
|
Lelos
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 22.04.2013, 21:44 » |
|
Místo pro mě není rozhodující. Jinak jsem kus od Znojma.
|
|
|
|
|
Lukáš Malík
Neverifikovaný uživatel @5

Montáže a opravy elektro do 1000V, §8
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 22.04.2013, 21:57 » |
|
Kvůli práci bych nově z nařízení potřeboval vyhlášku 50 §5. Šéf mi narovinu řekl že je to blbost a je mu jedno kde si to seženu (nikdy se v elektrice vrtat nebudu). Práce si vážím natolik že jsem dokonce začal navštěvovat jakýsi dlouhodobý kurz na jehož základě pak §5 lze získat  . Na jednu stranu jsem rád že se přiučím něco nového, ale samozřejmě mě především štve ta byrokracie a vše okolo.. Tak když je to blbost, tak ať vám to šéf sežene. Mimo to, když se v tom nebudete vrtat, naco to potřebujete? .. No jo, byrokracia je sfiňa, ale není pro nic zanic...  Jaký obnos dáte? .... .... .... ........ .... .... .... .... .... .... .... ....Pořád ten par. 5 chcete? Dejte vědět, něco napíšeme..ale odměna vysoká  .... .... .... .... ....Ne, jistě že ne, je to vtip. Pokud potřebujete, šéf jistě zařídí školení, za standartní odměnu a legálně 
|
Domovní a bytové elektroinstala ce. Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT, specializace na STA stanice, TV a SAT rozvody bytových a rodinných domů TV a SAT technika - prodej, servis
|
|
|
|
|
|
|
Lelos
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 22.04.2013, 22:11 » |
|
Tak když je to blbost, tak ať vám to šéf sežene. Mimo to, když se v tom nebudete vrtat, naco to potřebujete?
Zkusit navrhnout mu to mohu, nicméně já nejsem ten kdo by mohl svému šefovi radit co a jak by měl udělat, jinými slovy si může sehnat někoho jiného když se na to vykašlu. Jinak je to v nových stanovách firmy...to je mimochodem ta byrokracie, když si někdo z Prahy vzpomene že na té dané pozici je potřba vyhláška 50 §5. Jinak jak píši vzdělání si chci dopnit, res. pracuji na tom.
|
|
|
|
|
|
|
Lelos
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 22.04.2013, 22:18 » |
|
Technický nákup.
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 22.04.2013, 23:37 » |
|
Technický nákup.
To by mě fakt zajímalo, k čemu může být dobrý §5 v technickém nákupu...
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 23.04.2013, 09:00 » |
|
Bez elektrotechnic kého vzdělání §5 dostat nemůžete. I kdyby vám ho někdo "namastil", byl by neplatný a jednalo by se o podvod.
V nákupu by vám mohli dát §4, pokud občas pracujete s elektrickým zařízením ve stylu "Nahodit jistič ve skladu". Pro 99% činností by vám to mohlo stačit.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Lelos
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 23.04.2013, 16:12 » |
|
To by mě fakt zajímalo, k čemu může být dobrý §5 v technickém nákupu...
Joo to mě taky...počkat vlastně jsem jednou měnil žárovku u svého stolu.
|
|
|
|
Lelos
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 23.04.2013, 16:19 » |
|
No to by mne taky zajímalo. No, nechme se poučit. Třeba je to nějaký bojový úkol!  Zkouška zdatnosti. Novodobý bobřík odvahy, či co. Já mám uloveného bobříka č.8  Ale už mi před mnoha léty zdechl. Tento dotaz mohu tak přeposlat svému nadřízenému... .nebo jestli to má být nějaká narážka?... Jak jsem psal, prostě je to v nových stanovách firmy. Je to německá firma tak jestli převzali jejich řád a upravili pro české podmínky?...netuším jestli v německu je něco podobného jak u nás vyhláška 50.
|
|
|
|