Roman Tyl
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 26.03.2013, 11:53 » |
|
Jaký je rozdíl v testech vyhlášky 50/1978 Sb. mezi §5 a §6? Popřípadě vyššími. Momentálně mám praxi delší jak rok a mám platnou 50ku §5 ještě na 3 měsíce. Po té bych si ji chtěl obnovit a navýšit na §6. Jaký je celkový rozdíl v testech a jaká musí být při testech úspěšnost odpovědí..? Po internetu se dívám, jaké otázky se v testech objevují ale bohužel jsem nenašel žádnou stránku, kde by byl test na rozdílné paragrafy (především 5 -  , či případné informace o testech. Momentálně se na test připravuji, čtu si různé otázky z internetu. S §5 jsem neměl problém, dělal jsem ho hned po škole. Učitel OV s §9 nás zaškolil a řekl co by se v testech mělo objevit. V klidu.
|
|
|
|
|
Roman Tyl
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 26.03.2013, 14:59 » |
|
Takže při testech záleží na zkoušející osobě jakým způsobem mě odzkouší a jak testy nastolí?
|
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 26.03.2013, 15:14 » |
|
Takže při testech záleží na zkoušející osobě jakým způsobem mě odzkouší a jak testy nastolí?
Zjednodušeně se to tak dá říct.
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 26.03.2013, 16:17 » |
|
Na §5 a 6 testy neřeším. Se zkoušeným si sednu u kávy a dotazy zjistím, kde má slabiny. Ty probereme detailně. Pokud získám dojem, že všechno pochopil, vydám osvědčení. Nezapomenu na místní speciality.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 26.03.2013, 17:34 » |
|
Na §5 a 6 testy neřeším. Se zkoušeným si sednu u kávy a dotazy zjistím, kde má slabiny. Ty probereme detailně. Pokud získám dojem, že všechno pochopil, vydám osvědčení. Nezapomenu na místní speciality.
Souhlas s kolegou !! Jak všichni víme, testy se dají naučit !!Pak praxe je katastrofa!! Ať vezmeme 50/78Vyhl, autoškolu ...atd!! 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 26.03.2013, 17:39 » |
|
Ještě je trochu rozdíl jestli jdete na zkoušky k nějaké nezávislé agentuře, společnosti,... nebo jestli vám zkoušky zajistí zaměstnavatel. Zaměstnavatelé někdy chtějí svoje zkoušky, kdy se při školení a zkouškách zaměří na specifika pracoviště nebo firmy, zdůrazní to, kde se třeba někdy v minulosti stala nějaká nepříjemnost.. .
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Zdeněk Pikhart
OSVČ - Tábor

revizní technik-E2/A , elektromontáže
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 26.03.2013, 19:11 » |
|
Toto je asi nejlepší řešení, nejen že máte velkou pravděpodobnos t udělání zkoušek, ale hlavně zjistíte jak na tom skutečně jste. Testy jsou většinou neobjektivní. Sám jsem zažil zkoušky u kterých jsem skoro nemluvil, bylo to skoro školení  .
|
revize, montáže a opravy převážně v občanské výstavbě a průmyslových provozech
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 26.03.2013, 19:59 » |
|
Já bych taky řekl, že je to TNS (Ten Náš Systém).
Mimochodem, kdo si pamatuje, co se tak jmenovalo?
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 26.03.2013, 21:10 » |
|
Ještě je trochu rozdíl jestli jdete na zkoušky k nějaké nezávislé agentuře, společnosti,...
Což je v podstatě špatně, protože tak se jen těžko splní ust. §14 odst. 1b).  , ... nebo jestli vám zkoušky zajistí zaměstnavatel. Zaměstnavatelé někdy chtějí svoje zkoušky, kdy se při školení a zkouškách zaměří na specifika pracoviště nebo firmy, zdůrazní to, kde se třeba někdy v minulosti stala nějaká nepříjemnost.. . ... což je naprosto správný požadavek! 
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 26.03.2013, 21:56 » |
|
No přece compy ze Slušovic  No, spíš odněkud z Amazonie, ve Slušovicích byla pouze montovna.
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 26.03.2013, 22:39 » |
|
Ale kdepak. TNS-AT byl čistokrevný Taiwan, ale předtím se dělaly 8-bitové TNS na bázi Z80, s dvojčetem FD 8" a OS CP/M. A to byla tuzemská výroba. Měl jsem to kdysi v práci, v Kolbence, jako vývojové pracoviště pro naše vlastní řešení kontrolérů technologickýc h a měřicích zařízení. P.S. TNS-AT se dodávaly i s nějakým tím legálním SW, do něhož jsem přispěl i já osobně  P.P.S. s tou Amazonií - nepletete si to s compy Novotec, které byly z Mexika? Ale to nedováželi Slušovičáci.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 27.03.2013, 06:30 » |
|
... P.S. TNS-AT se dodávaly i s nějakým tím legálním SW, do něhož jsem přispěl i já osobně  .... A s jedním z prvních virů na světě - "dej sušenku"
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 27.03.2013, 13:28 » |
|
Což je jen přirozené, když ofic. dodavatelem bylo Zemědělské zásobování a nákup Gottwaldov 
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 27.03.2013, 16:39 » |
|
Když jsem v roce 88 nastupoval u Státních lesů, měli v účtárně jeden TNS. Bylo to XT vybavené 20MB hardkartou, monochromatick ou EGA grafikou a jednou disketovkou 5.25". Asi po roce potíží se stroj prodal a za utržené peníze se koupily dvě Olivetti M24 i s tiskárnou a v barvě.
Ale to jsme už hodně odbočili.
|
|
|
|