Ralf
|
 |
« kdy: 25.10.2007, 15:14 » |
|
Vystudoval jsem SOU strojírenské – Mechanik pro stroje a zařízení. Je možné získat vyhl. 50 §5 i bez vyučení v el. oboru?
|
|
|
|
Josef Drda
OSVČ RT-E2A

TNS
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 25.10.2007, 15:58 » |
|
Bohužel - musíte mít ukončené elektrotechnic ké vzdělání Dle Vyhl.č 50/1978Sb
§ 5 Pracovníci znalí Pracovníci znalí jsou ti, kteří mají ukončené odborné vzdělání uvedené v příloze 2 a po zaškolení složili zkoušku v rozsahu stanoveném v § 14 odst. 1.
jedině že najdete shodné číslo oboru v této příloze
Příloha 2 k vyhlášce č. 50/1978 Sb.
O d b o r n é v z d ě l á n í za ukončené odborné vzdělání ( § 5 odst. 1 ) se považuje
a) vyučení v oborech
číselný znak název učebního oboru 21-68-2 důlní elektromontér 26-81-2 elektromontér rozvodných zařízení 26-82-2 provozní elektromontér 26-83-2 elektromechani k 26-85-2 montér spojových zařízení 26-86-2 mechanik elektronických zařízení 26-87-2 elektromechani k sdělovacích a zabezpečovacíc h zařízení 26-88-2 spojový montér 26-89-2 spojový mechanik 26-90-2 mechanik dálkových spojů 26-92-2 mechanik měřících a regulačních přístrojů 24-20-2 montér výtahů číselný znak experimentální čtyřleté učební obory s maturitou 26-87-4,2:01 elektromechani k sdělovacích a zabezpečovacíc h zařízení 24-53-4,2:04 mechanik letadlových přístrojů 26-92-4,2:04 mechanik měřících a regulačních přístrojů 24-41-4,2:03 mechanik programově řízených strojů 26-83-4,2:02 elektromechani k 26-86-4,2:03 mechanik elektronických zařízení 42-75-4,2:02 mechanik zemědělské techniky (pro živočišnou výrobu) 26-89-2 :08 spojový mechanik (mechanička) 26-88-2 :09 spojový mechanik pro spojovací sítě 21-68-4,2:02 důlní elektromontér číselný znak experimentální tříleté učební obory bez maturity 26-89-2:07 mechanik telekomunikačn ích spojovacích zařízení 26-89-2:06 montér sdělovacích sítí
b) dosažení středního odborného vzdělání nebo úplného středního odborného vzdělání v oboru elektrotechnik y
c) úspěšné absolvování vysoké školy studijního směru elektrotechnik a
Pokud jste nenašel tak jedině rekvalifikaci elektro
|
Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstala cí. Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovacích strojů na plasty včetně jejich periferií. Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...
|
|
|
Mára Laube
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 25.10.2007, 17:04 » |
|
pane Drda,já mám stejný učební obor jako host Ralf a chtěl bych si udělat školu elektro.Ale představa,že bych studoval dálkově SOU elektro tj. minimálně 4 roky je v mém věku nereálná.Jak jste to myslel s tou rekvalifikací,anebo je vůbec možné aby byla nějaká verze "zkráceného" studia?
|
|
|
|
|
Josef Drda
OSVČ RT-E2A

TNS
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 25.10.2007, 17:16 » |
|
Musel jsem to najít - asi před pěti lety dělal kamarád rekvalifikaci na této škole http://www.bean.cz/showpage.php?name=rekvalifikaceZa 1 rok byl z opraváře zemědělských strojů elektromechani k
|
Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstala cí. Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovacích strojů na plasty včetně jejich periferií. Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...
|
|
|
|
Radek Kroutil

OSVČ, Štěchovice Praha-západ
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 25.10.2007, 21:00 » |
|
Já jsem teda elektr.rozv.za ř., ale když jsem byl na zkouškách na ITI, tak tam chtěli ve škole název elektrotechnic ká a to jim stačilo. Pokud to někdo neměl, tak chtěli nějaký potvrzení 
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
|
|
syrovy
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 27.10.2007, 13:55 » |
|
V loňském školním roce jsme na naší sStřední škole stavební vyučovali rekvalifikaci pro frekventanty, kteří byli vyučeni v nějakém oboru či měli střední školu.Kurz trval 10 měsíců přispíval na toˇ´Uřad práce.Nebylo to nijak silně zatěžující ani časově.Oficiál ně to zajišťovala firma či organizace Educhem tuším z Litvínova.
|
|
|
|
|
Josef Drda
OSVČ RT-E2A

TNS
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 28.10.2007, 18:27 » |
|
To: Jiří Fuksa a Vasil Ceral Pánové pokud máte paragraf => § 5 Vyhl. 50/1978 Sb tak jste určitě četli a znáte  přílohu 2 této vyhlášky kterou jsem 25.10.2007 opsal do této diskuze a pokud váš učební obor číselně neodpovídá tak to znamená ,že jste absolvovali SOU v některém oboru elektrotechnik y . A proto spadáte do bodu b) dosažení středního odborného vzdělání nebo úplného středního odborného vzdělání v oboru elektrotechnik y  doklady nezahazujte , nehledejte jinou práci  elektřikářů začíná být nedostatek 
|
|
|
|
|
Jiří Fuksa
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 13.11.2007, 00:49 » |
|
To: Drda Teď jste mi v mém vzdělání udělal úplnej hokej. Neříkejte, že jsem absolvováním UŠE obor 0503 - elektromechani k, získal střední odborné vzdělání. To mi totiž školství potvrdilo až po absolvování dalšího 3-letého studia na SPŠE. Buď mne mystifikovalo školství, nebo mě teď mystifikujete Vy.
|
|
|
|
|
|