Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Elektromateriál - diskuse o materiálech a jejich použití
| | |-+  Jak se včera pohřbila 60W žárovka
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 2 3 4 [5] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Jak se včera pohřbila 60W žárovka  (Přečteno 4651 krát)
Fuk Tomáš
*

Oblíbenost autora: 344

Email
« Odpověď #60 kdy: 16.09.2011, 20:53 »

...co mám udělat pro to aby jsem dosáhl zrušení toho zákazu? Já to opravdu nevím a nedovedu si představit co bych mohl reálně udělat.

Reálně můžete udělat třeba to, že takovou myšlenku vnuknete nějaké neziskové organizaci, finančně ji podpoříte a pomůžete jí s publicitou mezi potenciálními dalšími dárci.

Boj s úředním šimlem a lobistickými klikami se může jevit jako boj s větrnými mlýny, ale někdy se něco přeci jen povede. Viz třeba úspěch ACTA NON VERBA, o.p.s v kauze se zveřejňováním seznamu hříšných benzinek (kverulant).
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Stanislav Látal
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 13

lepší už bylo ?

399616928
« Odpověď #61 kdy: 17.09.2011, 08:49 »

Boj s úředním šimlem a lobistickými klikami se může jevit jako boj s větrnými mlýny, ale někdy se něco přeci jen povede. Viz třeba úspěch ACTA NON VERBA, o.p.s v kauze se zveřejňováním seznamu hříšných benzinek (kverulant).
Zajímavé čtení ...
Jenže na viníky od určité kategorie není v tomto životě metr  tanecek tanecek tanecek
Myslím třeba kauzu soudruh Rath a jeho středočeská dotovaná autobusová doprava. Je to pouhé konstatování faktu. Ty rozkutálené a darované peníze už nikdo nevrátí a soudruh má poslaneckou imunitu.

Kolik úsilí věnovali novináři kauze zákazu prodeje obyčejné žárovky? Přece nejsou tak hloupí, aby jim nedošlo že jim někdo pošlapává jejich lidská práva na svobodnou volbu.
Velký bratr se dívá ! (úryvek z knihy Zvířecí farma)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Fuk Tomáš
*

Oblíbenost autora: 344

Email
« Odpověď #62 kdy: 17.09.2011, 09:01 »

Zajímavé čtení ...
Dotyčnou o.p.s. jsem nezmínil jen tak náhodou. Její aktivity jsem chtěl finančně podpořit už dříve, ale čekal jsem, až si s p. Razimou pohovořím osobně - což se včera při večerním venčení psa podařilo  Smích

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Martin Novák
*

Oblíbenost autora: 118

« Odpověď #63 kdy: 17.09.2011, 11:04 »

Velký bratr se dívá ! (úryvek z knihy Zvířecí farma)

Autora jste trefil presne, jen dilo je trochu jine. Velky bratr je z knizky 1984 od pana Orwella.

Jinak, vyzivne cteni. Doporucuju na dlouhe zimni vecery. Mozna pak zjistite, ze se pan Orwell jen seknul asi o 30 let...

* orwe1984.pdf (603.99 KB - staženo 37 krát.)
Petr Doležal
*

Oblíbenost autora: 446

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #64 kdy: 18.09.2011, 11:11 »

Nový dokumentárny film k tejto téme "Bulb Fiction" je vraj kvalitou nadpriemerný. Zajtra štartuje v rakúskych kinách. Dúfam, že sa dostane aj k nám.
Možná to bude toto:
Naše zářící budoucnost
Rakouský dokument o žárovkách, svítivých diodách a slunci, délka 45 minut
Čtvrtek, 29.9.2011, 13:10, ČT2
Naprogramujte si recordéry  Mrknutí

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Edmund Pantůček
Pouze život máme doživotně, užívejme jej!
*

Oblíbenost autora: 9

Soudní znalec obor EMC a riziková analýza

« Odpověď #65 kdy: 19.09.2011, 16:39 »

Nevíte o nějaké petrolejce - pokud nebudou mít LED svítidla spektrum podobné slunečnímu? To byla výhoda klasických žárovek, a zatím žádný studený zdroj je neumí dobře nahradit  tanecek. Snad někdy jindy  Super!
Martin H.
Neverifikovaný uživatel @7

Oblíbenost autora: 23

« Odpověď #66 kdy: 19.09.2011, 22:15 »

Možná to bude toto:
Naše zářící budoucnost
Rakouský dokument o žárovkách, svítivých diodách a slunci, délka 45 minut

Podľa dĺžky asi nie. Bulb Fiction má 90 minút, režisér Christoph Mayr.
Jan Franěk
Český živnostník-elektrikář
*

Oblíbenost autora: 196

Email
« Odpověď #67 kdy: 20.09.2011, 06:58 »

Nevíte o nějaké petrolejce - pokud nebudou mít LED svítidla spektrum podobné slunečnímu? To byla výhoda klasických žárovek, a zatím žádný studený zdroj je neumí dobře nahradit  tanecek. Snad někdy jindy  Super!

Tak mě napadá, jestli pak v případě nahrazení žárovek jinými, studenými zdroji, nenastane i jiný problém. Třeba se začnou množit i psychické problémy už jinak dost stresovaných lidí. To by se mohlo jejich zrušení i prodražit na léčbě pacientů a ekonomickými ztrátami u zaměstnavatelů.

Trochu mi to připomíná případ, kdy "zelení" zakázali pasení krav v jedné slatině, protože krávy poškozovali vzácné rostliny. Krátce po tom co se jim to podařilo, rostlina ze slatiny vymizela. Ke svému růstu potřebovala pomoc krav. Jednak trus, jako hnojivo a také to, že krávy vypásli jiné rostliny, které tyto vzácné utlačovali.

Budoucnost ukáže.

Elektrikář a revizní technik.
www.fraja.cz
revize@fraja.cz
t: 728171585

Člen profesního sdružení ČES - Český elektro svaz a člen rady UE-ČR        http://eces.webnode.cz/
Stanislav Látal
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 13

lepší už bylo ?

399616928
« Odpověď #68 kdy: 25.09.2011, 10:50 »

A už je to tady.

Na Aukru se objevila nabídka žárovka 60W čirá za 7Kč kus.
Cena přijatelná, jen nepatrně navýšená o 120Kč za poštovné ...

Že by obchodníci byli schopni vytvořit v Bruselu tak silnou Lobby ?  Smích Smích Smích
František Šohajda
*

Oblíbenost autora: 47

RT E2-A

« Odpověď #69 kdy: 25.09.2011, 11:07 »

Právě jsem dojel z nejmenovaného ostrova v Řecku...na velkém hotelu, buď LED žárovky, nebo ve svítidlech žárovky tzv. "žárovka v žárovce"....všude 100%...
Schválně jsem nakukoval do svítidel.. Mrknutí
Asi tu krizi berou vážně...

Mimochodem jedna velká elektrárna na ostrově, a na naftu /asi 130 000 obyvatel a cca 1,6 mil turistů/...tam asi krize není.. Šok

PS:...... profesní destrukce,  na dovolené jsem si hodně všímal elektriky... tanecek

RT -EZ   -elektroinstalace domovní,specializace na zdravotnické rozvody....revize ve zdravotnictví...
Stran: 1 2 3 4 [5] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.091 sekund, 20 dotazů.