FraPr
|
 |
« kdy: 23.12.2007, 10:23 » |
|
Mohu v rozvaděči v garáži použít jako hlavní vypínač třeba 3 fázový jistič 63A, ktery mám doma? Přívod má svůj jistič 25A na připojení za el. měrem.
|
|
|
|
|
|
|
FraPr
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 25.12.2007, 15:57 » |
|
Možná jsem se špatně zeptal? Vycházím z toho, že když v rozvaděči osadím jen vypínač, nebude mít při provozu žádnou ochrannou funkci. Jen bude sloužit k vypnuti rozvaděče v garáži. Jde mi o to zda misto vypínače mohu k vypnutí použít jistič na vyšší proud než je jištění na začátku kabelu? Přívodní kabel je odjištěn jističem 25A.
|
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 25.12.2007, 17:39 » |
|
TO FraPr : Přesně jak píše p.Doležal. Samozřejmě, že můžete. A ačkoli v tomto případě není hlavní vypínač vyžadován normami, je to dokonce rozumný nápad. Mít možnost vypnout jednoduše a včas nějaký objekt, úsek nebo zařízení múže být někdy k nezaplacení. A to doslova.  PS : Nedejte na hodnosti 
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
|
FraPr
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 25.12.2007, 23:58 » |
|
 za potvrzení mé domněnky.
|
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 27.06.2010, 08:41 » |
|
V podružném rozvaděči nemužete použít jako hlavní vypínč jistč 63A pokud máte hlavní jistič v elektroměrovém RE rozváěč 25A.
Proč?
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ

Znojmo (JM)
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 27.06.2010, 12:34 » |
|
Pokud by se měl jistič pořizovat, byl by to nesmysl, protože cena jističe 3x 63A je nepoměrně vyšší než je cena vypínače 3x 32A nebo 3x 40A. Pokud jistič máte, je možné ho použít. Samozřejmě nebude mít funkci jako jako jistič, ale jen jako vypínač, když je předřazený jistič jen 3x 25A. Nebo jiná možnost - odprodat jistič někomu, kdo ho využije a za utržené peníze pořídit vypínač. Nebo to přímo vyměnit.
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|