|
Ján Pitoňák
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 10.01.2012, 22:44 » |
|
Áno, môže.
Na všetky investície do zariadení prenosovej a aj distribučnej sústavy sa svojím spôsobom zložia odberatelia a to prostredníctvo m poplatkov za prenos a distribúciu elektriny na svojich faktúrach za elektrinu.
|
|
|
|
iksko
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 10.01.2012, 22:57 » |
|
Vidět na vlastní oči transformátor za miliardu jo to bych chtěl.
|
|
|
|
|
Pavel Ryšavý

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 11.01.2012, 07:23 » |
|
On to asi nebude jenom transformátor, pokud se bude počítat i pár drobností a troška bižuterie na napětí 400 kV je to reálné číslo. Jenom cena příhradového stožáru je v miliónech.
|
Smysl pro humor - znak ducha bystrého .45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70
|
|
|
Radek Červený
Žij a nechej žít

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 11.01.2012, 07:33 » |
|
Jo, ten článek jsem viděl. I s tím "transformátore m na obrázku"  . Redaktora Novinek by patřilo vytahat za vééééca, když už neví o čem píše, měl by si to alespoň ověřit. Ale čím to je, že mě to u bulvárního rudobolševické ho spolku Novinek nepřekvapuje? Trošku mi to připomíná ten vtip, jak se baví dva šestiletí kluci. Hele, včera jsem u trafačky našel primerák. Jóóó, a co to je ta trafačka?
|
|
|
|
Martin1548
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 11.01.2012, 09:36 » |
|
Dnes na Novinky.CZ je zajímavý článek jak Němci přetěžují naši síť a na nové trafa se musejí složit spotřebitelé?  To je způsobeno tím, že Němci jsou neschopní natahat dostatečný počet drátů ze Severu na Jih Německa a tak si pouštějí elektřinu přes ČR. Vychytralá komise EU, která je patrně pod vlivem Německa, navíc zakázala za tento transfer účtovat poplatky a ročně to dělá asi 8 000 000 000 Kč které neplatí němečtí spotřebitelé, ale čeští. Instalací technologie za 2 000 000 000 Kč, tak aby se tento transfer zamezil, se jednorázově zaplatí velký balík peněz, ale jeho návratnost je zhruba 3 měsíce.
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 11.01.2012, 10:31 » |
|
To je způsobeno tím, že Němci jsou neschopní natahat dostatečný počet drátů ze Severu na Jih Německa a tak si pouštějí elektřinu přes ČR. Vychytralá komise EU, která je patrně pod vlivem Německa, navíc zakázala za tento transfer účtovat poplatky a ročně to dělá asi 8 000 000 000 Kč které neplatí němečtí spotřebitelé, ale čeští. Instalací technologie za 2 000 000 000 Kč, tak aby se tento transfer zamezil, se jednorázově zaplatí velký balík peněz, ale jeho návratnost je zhruba 3 měsíce.
Třeba tak čeští spotřebitelé elektřiny "podrží" euro na vodou....? 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
raj
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 11.01.2012, 15:14 » |
|
Tak nějak se mi nezdá, že když EU zakázala účtovat poplatky za transfer, že by nezakázala i odstřihnout německo od naší přenosové soustavy. I přes zkostnatělost EU se obávám, že by si němci vymohli vyjímku dřív, než by se vrátila ona tříměsíční návratnost.
Za transfer se samozřejmě platí. Víte někdo jak to celé technicky funguje? Co je to vlastně za transformátor? Někde jsem zaslechnul "transformátor s měnitelnou impedancí".
Elektřina teče cestou nejmenšího odporu. Uměle zvednutá impedance na vstupu do republiky udělá příslušnou bariéru a proud si musí najít cestu jinudy. To vše musí být samozřejmě dispečersky řízené.
|
|
|
|
komik
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 11.01.2012, 15:21 » |
|
Za transfer se samozřejmě platí.
Pokud energie proudí z Německa do ČR a následně zase do Německa, tak to mají Němci zadarmo, protože se to vynuluje. Platí se jen rozdíly mezi toky energie.
|
|
|
|
Pavel Ryšavý

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 11.01.2012, 15:41 » |
|
Pokud energie proudí z Německa do ČR a následně zase do Německa, tak to mají Němci zadarmo, protože se to vynuluje. Platí se jen rozdíly mezi toky energie.
Komiku: Tento argument jsem již nekolikrát slyšel, ale nikdy u toho nebyl odkaz na zdroj (směrnice EU, nebo něco takového) nebyl by?
|
Smysl pro humor - znak ducha bystrého .45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70
|
|
|
komik
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 11.01.2012, 15:54 » |
|
Říkal nám to jeden chlápek z ČEPSu, kterej tomu tam velí. Prý se platí jen rozdíly toků mezi státy. Ostatní se prostě neřeší.
|
|
|
|
Juraj Rojko

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 11.01.2012, 16:16 » |
|
Uměle zvednutá impedance na vstupu do republiky udělá příslušnou bariéru a proud si musí najít cestu jinudy. To vše musí být samozřejmě dispečersky řízené.
Tomu rozumím, ale myslel jsem způsob, jakým se ta impedance zvedá.
|
|
|
|
komik
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 11.01.2012, 16:39 » |
|
Tomu rozumím, ale myslel jsem způsob, jakým se ta impedance zvedá.
Zvýšením indukčnosti trafa.
|
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 11.01.2012, 16:59 » |
|
Zvýšením indukčnosti trafa.
A to se dělá jak? pohyblivou vzduchovou mezerou v jádře? Polohou jádra vůči vinutí? Přepínáním počtu závitů? (toto asi ne, že)
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|