Nejsem žádný kverulant a zpátečník (ostatně Basic jsem se učil už v roce 1982), ale zdá se mi, že "digitální svět" nám začíná přerůstat přes hlavu.
Že mne šmíruje telefon je moje volba. Že mne šmíruje auto a dokonce mi o tom posílá každý měsíc report je moje volba a občas se mi ty reporty i hodí.
Ale nepřipustím, aby mi hlásila např. lednička, že v ní není dost lahváčů a aby, mi je dokonce sama objednávala. Nepřipustím, aby mi nějaká "digitální inteligence" sdělila, že teď mám všeho nechat a jít spát, protože v tuto chvíli jsou energie drahé a že si mám vstát ve 4.00 ráno, protože budou na spotovém trhu "za hubičku"....
Soudím, že bychom si měli onen vysněný "digitální svět" držet trochu víc od těla...
Kamile, tak s tím Basicem jsme na tom stejně :-) Dokonce mám svůj osmibit pečlivě zakopaný pro hledače pokladů.
Také si myslím, že by uživatelé měli pohlížet na všechny úžasné novinky více kriticky. Získat proměnnou díky IOT je jedna věc a druhá využití a nasazení v praxi. Pokud je to užitečné a se skvělým UI je to velice finančně náročné nebo velmi nebezpečné.
A tak brzdou je sám překotný vývoj. Protože se nejdříve zahltíme nadšením a pak dlouho řešíme následky :-)