Ano, podle ČSN 33 2000-7-701 ed. 2, čl. 701.55, musí výrobce v pokynech pro montáž uvést informaci, že zařízení je určeno pro montáž do koupelny do zóny 1.

Osobně bych ale při revizi, proti ventilátoru ve třídě II., v krytí IP44 a s doplňujíc ochranou chráničem 30mA, nic nenamítal.

PS: Nedávno jsem v práci řešili spor. Montéři mi tvrdili, že nový bojler Tatramat, nemá vnější uzemňovací (ochranný) šroub. Málem jsem jsem se vsadil, že tam šroub určitě je, protože tam musí být, pro případné ochranné pospojovaní (uzemnění)
Jaké bylo moje překvapení, když opravdu vnější připojovací šroub na bojleru nebyl.

Do prostoru pod kryt bojleru je možné zavést pouze přívodní kabel. Další otvor, pro případný vodič pospojování, kryt připojovacích svorek nemá.
A teď to hlavní - v návodu od výrobce bylo uvedeno:
...najděte si vhodné místo pro upevnění...atd . O možnosti použití bojleru do koupelny do zóny 1, ale ani o použití do koupeny do jiných zón, se výrobce Tartamat naprosto nevyjadřuje a pochopitelně v tomto případě nemusí mít ani vnější připojovací místo na ochranné pospojování (uzemnění).
A že se tyto bojlery především z 95% především instalují do koupelen, to každý ví.
A proto by mne docela zajímal názor
"vykutáleného" výrobce Tatramat.