|
|
Romanek
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #2 kdy: 09.01.2009, 12:21 » |
|
na přímo jsem myslel, že jsem do ventilátoru přímo zapojil L a N. - - regulace pomoci potenciometru na ventilátoru plne funkčni
v připadě zapojení přes časový spínač ---- pomocí potenciometru na ventilátoru jsem schopen ho pouze vypnout a nebo běží na plné otáčky...
tato věc je mi zahadou ... z tohoto jsem usoudil že bude zapojení časového spínače asi chybné...
několikrát jsem zapojení kontroloval a je opravdu dle schematu..
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
|
« Odpověď #4 kdy: 09.01.2009, 12:39 » |
|
Opravuju funkci: 1. čas zpoždění při rozsvícení (1s - 5min), 2. čas zpoždění při zhasnutí (1s - 1,5h).
Mimochodem, jak máte nastaveno zpoždění při rozsvícení? Jestli tam máte 5 minut, může se zdát, že to nefunguje.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
Romanek
|
|
« Odpověď #6 kdy: 09.01.2009, 13:35 » |
|
misto vetráku jsem zapojil žárovku---- spínač funguje perfektně dle nastaveného času poté jsem zapojil větrák----vše funguje dle nastaveného času problém je však že nejdou regulovat otáčky větráku. potenciometrem nastavim bud plné otáčky nebo ho uplně vypnu.... (větrák jsem právě zapojoval i na přímo jak jsem psal a otáčky šly nastavovat..)
na větráku jsou pouze svorky L a N . Možná zkusit prohodit?
|
|
|
|
Romanek
|
|
« Odpověď #7 kdy: 09.01.2009, 13:48 » |
|
ještě jedna zajímavost. i přesto, že je vše vypnuté mi přes časový spínač leze zhruba 8V do ventilátoru
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
|
|
« Odpověď #8 kdy: 09.01.2009, 13:54 » |
|
Těch 8V může být indukce, pokud to měříte digitálním multimetrem. Proč to vyřadilo regulaci otáček fakt nevím. Kdybyste napsal typ ventilátoru nebo toho regulátoru, možná by to pomohlo.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Romanek
|
|
« Odpověď #9 kdy: 09.01.2009, 13:56 » |
|
jde o ventilátor elicent SR 110
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
|
|
« Odpověď #11 kdy: 09.01.2009, 18:34 » |
|
SR100 jsem taky nenašel. Na jejich webu jsou jiné typy + typ regulátoru. Zkuste nakreslit, jak máte zapojený časák, regulátor a ventilátor. V tom bude asi problém.
|
|
|
|
|
|