|
|
|
|
|
|
| |
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 16.07.2026, 17:08 » |
|
Špatná není např. tato rozbočovací kabelová spojka ORNO OR-AE-13602
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 17.07.2026, 12:06 » |
|
Milane, pokud to budu dělat pro sebe (udělal bych to tak i pro cizí  ), určitě nebudu dávat spojku pod chodník, ale budu se snažit ji dát do zeleně, nebo když není zeleň, tak do místa, kde by mě rozebrání chodníku/plochy co nejméně bolelo. Pravdou je, že jakákoli krabice ve vyšším krytí zalitá epoxidem je TOP řešení, jen už nepůjde nikdy rozebrat. On vlastně ani nebude důvod.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 17.07.2026, 18:45 » |
|
Milane, pokud to budu dělat pro sebe (udělal bych to tak i pro cizí  ), určitě nebudu dávat spojku pod chodník, ale budu se snažit ji dát do zeleně, nebo když není zeleň, tak do místa, kde by mě rozebrání chodníku/plochy co nejméně bolelo. Pravdou je, že jakákoli krabice ve vyšším krytí zalitá epoxidem je TOP řešení, jen už nepůjde nikdy rozebrat. On vlastně ani nebude důvod. Do těchto technicky ideálních úvah vstupuje mnohdy vyšší level ve formě estetických přání žen
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 06.09.2026, 15:53 » |
|
Použiji acidurku, vodiče pro jistotu (nebo i pocit že jsem pro věc provedl maximum) protáhnu bokosvorkou (kvalitní furt dělá SEZ) Milane, zalévání do ACIDUky dnes umí málokdo,zejména staří montážníci.Nen í tak jednoduché,nenechat v krabici malou vzduch. mezeru a za pár let je problém!! Dnes,kdy jsou výborné gelové spojky,jejich montáž zvládne i laik, tak bych o ničem jiném nepřemýšlel. 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už přes 40 let praxe RT....
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 07.09.2026, 10:26 » |
|
Františku skutečně jsi mne potěšil  Tam mělo být: zejména to umí jen staří montážníci! Omluva....
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už přes 40 let praxe RT....
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 07.09.2026, 16:22 » |
|
Stáří není žádná zásluha a dobytkové mezi montéry, jsou napříč generacemi. Zrovna acidurky na tisíc způsobů, jsou takový zajímavý prubířský kámen. Už jsem v nich viděl vosk ze svíčky, vosk pečetní, vazelínu, asfalt, dentakryl, kuličky silika gelu a nejlepší byla ta nacpaná akrylem, co zbyl zkušenému mazákovi po zamazávání spojů na lištách. Vydrželo to ve studni od jara do podzimu, pak mi volal vyděšený známý, že mu hoří studna, co má dělat. Vypadalo to opravdu zvláštně, ze studny stoupal kouř a ozývalo se praskání. V tom akrylu se udělaly svody a krásně doutnal.  Gelovky jsou sice fajn na rychlou jednoduchou montáž i pro laiky, ovšem nerozebírateln ý spoj se zalitou, či zafouknutou spojkou je vyšší level.
|
|
|
|
|