Outlier
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 16.01.2014, 00:00 » |
|
Mám pronajatý byt, ve kterém jsou ve všech pokojích včetně koupelny přidělané (zřejmě nějak nastřelené) ocelové háky na zavěšení lustrů. Zejména v koupelně, kam určitě závěsné světlo dávat nikdo nechce, to vadí přidělání klasického stropního svítidla. Hák nejde vytáhnout a takhle u stropu je i dost obtížné ho řezat, ať už flexou nebo něčím jiným. Jak byste to řešili? Existuje nějaké svítidlo, kterému by ten hák nevadil nebo do světla vyřízli díru nebo za každou cenu ten hák uřízli? Přikládám ilustrační fotku.
|
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ

Znojmo (JM)
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 16.01.2014, 07:05 » |
|
Vypadá to jako klasický lustrhák. Bývaly našroubované buď ve dřevěném špalíku nebo přímo ve stropu, pokud byl tam byly prkna. Podle fotky to vypadá, že je hák z větší části zazděný, proto s ním nejde hnout. Můžete to zkusit opatrně odsekat kolem toho háku, potom by to mělo jít vyšroubovat. Vzniklá díra by měla být překrytá novým svítidlem. Pokud by došlo na řezaní, použil bych spíše úhlovou brusku, tak se to uříznout zároveň se stropem. Samozřejmě je nutné dát pozor na přívodní kabel.
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|
|
Jaroslav Široký
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 16.01.2014, 12:55 » |
|
Jak byste to řešili?
Kontaktovat majitele bytu s tím, co chcete provést. Třeba nad tím jen mávne rukou, ale je to jeho majetek - ne váš.
|
|
|
|
|
Outlier
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 20.01.2014, 21:38 » |
|
Až budete ten byt vracet, tak tam to světlo necháte nebo tam vrátíte ten hák ?
Až budu byt vracet, světlo si zase vezmu. I když zrovna to koupelnové tam klidně mohu nechat. Majitel mi řekl, že jestli to opravdu nejde vykroutit, tak to mám holt uříznout. Takže neřeším, jestli ano nebo ne, ale čím. Řezat s flexou nad hlavou v takhle špatně přístupném místě se sám trochu bojím, ale má to tak 6mm v průměru...
|
|
|
|
|
|
|
solimek
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 20.01.2014, 22:14 » |
|
Vzal bych plátek pilky a za pět minut by bylo hotovo. 
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 20.01.2014, 22:45 » |
|
V jisté době se přistřelovali, pokud mi pamět slouží lustrháky s packama... Takže, jak radí kolega Miloš Kotek: pilový list, strunu s diamantem, nebo kroutit...
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|