Jirka Ne
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 16.11.2013, 22:13 » |
|
Jak zapojit výše zmíněný ABB termostat? Schéma mi není moc jasné.
Termostaty jiných značek jsou většinou bez problému, vodiče L, N, snímač teploty a dva vodiče pro rohož. Z mé rohože vedou dráty 3, předpokládám, že žlutou kostru z rohože připojím přes svorku na žlutý vodič v krabici, ale nevím co se zbývajícími dvěma dráty od rohože. Zkusil jsem je zapojit na kontakty A a B, ale nefunguje to. Můžete mi prosím poradit jak je zapojit dle obr.1?
|
|
|
|
Martin Novák
|
|
« Odpověď #1 kdy: 16.11.2013, 22:41 » |
|
Jak pripojite termostat k topne rohozi?? No nejlip kabelem... Ale vazne, pokud nezvladate zapojit termostat podle prilozeneho schematu, tak proboha jdete od toho driv nez nekomu ublizite a pozvete si elektrikare.
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #2 kdy: 16.11.2013, 23:55 » |
|
Jo, jo v návodu se cosi píše a četl jste to vůbec? Nebo jak je všeobecným zvykem návody nečíst a ono to nějak dopadne! Pomůže internet atd.... Takže, držet se návodu uložení a připojení. A pokud na to nemáte, držte se rady předešlé od: Martina Nováka.
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
Jirka Ne
|
|
« Odpověď #3 kdy: 17.11.2013, 11:45 » |
|
Škoda, že se člověk většinou dočká tytěž odpovědi, tj. žádné. Dle schématu, by měla být rohož zapojena do kontaktu B a N, a zároveň přemostěn kontakt A a L, je to tak? Má prosím někdo se zapojením tohoto ABB termostatu zkušenost? Raději sem se zde optal, protože se mi zdálo toto přemosťování přinejmenším zvláštní, když ostatní výrobci mají prostě jen 6 kontaktů bez nějakého přepojování.
|
|
|
|
|
|
Daniel Hudzík
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #6 kdy: 17.11.2013, 13:11 » |
|
Škoda, že se člověk většinou dočká tytěž odpovědi, tj. žádné. Dle schématu, by měla být rohož zapojena do kontaktu B a N, a zároveň přemostěn kontakt A a L, je to tak? Má prosím někdo se zapojením tohoto ABB termostatu zkušenost? Raději sem se zde optal, protože se mi zdálo toto přemosťování přinejmenším zvláštní, když ostatní výrobci mají prostě jen 6 kontaktů bez nějakého přepojování. Vsetko co potrebujete vediet, je na tom obrazku. Ak tomu nerozumiete, nepustajte sa do toho. A ze vam tu nik neporadi? Kazdy vam poradil obratit sa na odbornika.. Nahodou niekoho zabijete a potom budete tvrdit ze Vam to tak poradil XX YY z tejto diskusie... to chcete?
|
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #8 kdy: 17.11.2013, 19:19 » |
|
Pokud neumíte zapojit termostat dle obr.1, pak byste se měl opravdu obrátit na odborníka. Není na tom nic zvláštního a troufám si říci, že by dle předloženého obrázku termostat zapojil učeň navštěvující první ročník odborné školy. Napište odku jste a my k vám někoho pošleme.
Co vy na to?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #12 kdy: 17.11.2013, 23:54 » |
|
To Jirka Ne: Asi to bude tím, že je to vyhrazené technické zařízení. Nebo si doma sám také operujete slepé střevo, spravujete zuby, plyn, výtah atd...?
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
Jirka Ne
|
|
« Odpověď #14 kdy: 01.12.2013, 23:24 » |
|
Až dnes jsem se dostal k tomu zapojení a bohužel to nechodí. Rohož mám napojenu dle schéma na N a B a fáze je přes L vedena do A. Tak teď už fakt nevím... Displej svítí i ukazuje že topí, ale podlaha je studená. Ach jo. Poradí prosím někdo? Díky
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #16 kdy: 02.12.2013, 00:54 » |
|
fakt nevím... Displej svítí i ukazuje že topí, ale podlaha je studená.
A měřil jste napětí na svorkách, nebo jen čekáte na teplou podlahu? Pokládal rohož někdo zkušený? Je použité teplotní čidlo v podlaze? Nechte to na zkušeném elektrikáři. Tak jednoduché zapojení musí fungovat na první pokus. Pokud to nezvládáte, sjednejte si někoho.. Ušetříte si spoustu problémů a mnoho času sobě i nám na diskusích. Elektrikář to má za pár minut hotovo, zkontrolováno a vy klid. Tedy jestli je ta rohož, včetně čidla, položena správně. Jinak jde jen o dočasný klid. Něco o tom už vím.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Jirka Ne
|
|
« Odpověď #17 kdy: 03.12.2013, 11:46 » |
|
Napětí tam je, měřil jsem to. Čidlo napojeno také. Displej ukazoval teplotu 8 st, tak předpokládám, že čidlo funguje. Jestli je špatná rohož, tak se asi zblázním. ??
|
|
|
|