Martin Krivanek777
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 03.10.2018, 10:13 » |
|
- mám pokojový termostat Auraton 3003 - docházelo v něm k nějakému špatnému kontaktu a pořád se sám vypínal a zapínal, koupil jsem tedy nový - stejný Auraton 3003 - po zapojení se ale stalo to, že termostat funguje přesně naopak než by měl - když teplota klesne pod nastavenou hodnotu, zobrazí se na displeji symbol topení, ale kotel nezačne topit, naopak pokud teplota v místnosti přesáhne nastavenou teplotu, symbol topení zmizí a kotel začne topit - relé normálně cvaká - baterie jsou nové a plné (ověřeno zkoušečkou) - zapojení dvou drátků v termostatu: NC a COM (nabízí se celkem tři svorky NC, COM a NO) - všelijaké restartování a vyndávání baterií jsem zkoušel několikrát - ze zoufalství jsem zkoušel vyměnit drátky ve svorkách (pro případ, že bych je při zapojení omylem zaměnil - oba jsou černé) - zkoušel jsem i zapojení NC a NO - nezkoušel jsem COM a NO, protože servisní technik, který mi kotel instaloval a spouštěl říká, že správné zapojení je NC a COM - termostat jsem byl v obchodě vyměnit - nakonec jsem zkusil znovu ten starý termostat a chová se stejně, což mě definitivně zmátlo a zároveň utvrdilo v názoru, že problém není v novém termostatu, nýbrž že něco dělám špatně - technická podpora v prodejně Auratonu je bezradná
Nedokážete mi prosím někdo pomoci?
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 03.10.2018, 11:43 » |
|
Tak zkuste tu variantu com/no 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Martin Krivanek777
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 03.10.2018, 12:11 » |
|
Ok, diky, zkusim jakmile se dostanu domu. Ja to predtim nezkousel, protoze servisak, co mi zapojoval kotel trval na tom, ze NC a COM je jedina spravna kombinace a ja jako laik vubec nevedel jaky je mezi temi pozicemi rozdil..
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 03.10.2018, 12:40 » |
|
ja jako laik vubec nevedel jaky je mezi temi pozicemi rozdil..
COM je společná svorka, NC je za normálního stavu sepnuto (normally closed) a NO za normálního stavu rozepnuto (normally open). Otázka je, co je považováno za normální stav. Ve vašem případě natopeno. A přitom stačilo mrknout do návodu ...
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 04.10.2018, 07:20 » |
|
...........a když nevím, tak si to proměřím. Servisák se měl hlavně před svým odchodem přesvědčit, zda vše funguje jak má. Koukám, že s řemeslníky to je stále horší a horší. Profesionalita se vytrácí sviňským krokem a mě to opravu moc vadí 
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Martin Krivanek777
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 04.10.2018, 13:33 » |
|
Diky za rady. Pomohlo prepojeni na NO misto NC.
Servisak je stary pan a o kotel se mi doposud staral skvele. Jenom s tim termostatem to popletl. Na doplneni uvadim, ze nebyl u me doma - pouze poradil po telefonu. Topna soustava je v provozu necele tri roky a jenom jsem ted menil pokazeny termostat. Kdyby byl primo na miste, tak by mu to nejspis taky doslo..
Takze jeste jednou diky, uz to funguje jak ma..
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 04.10.2018, 21:37 » |
|
Diky za rady. Pomohlo prepojeni na NO misto NC.
Domnívám se, že o tom nikdo z místních odborníků nějak nepochyboval 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|