....onu sadu Wago, ale její cena je příšerná.
Sadu beru jako demo pro profíky a komplet pro zoufalé pololaiky.
Sady totiž nechrlí stroj a nekupují se po miliónech, ale ručně je sáčkují - 160mm bužírky s lepidlem, 10 Wago svorek a 3 kusy 150mm dlouhých CY vodičů 4mm
2...
Tomu se také říká odmítnutí cenou u výrobku, který koupí celosvětově jen tisíce zákazníků.
Elektrikář zde použité Wago svorky 2773-2401 může mít v kufru spolu se smršťovací bužírkou s lepidlem - obojí se hodí i na spoustu jiných věcí.
Lisovat plné vodiče na přerušeném kabelu znamená velké sekání, abyste se dostali kleštěmi pod kabel. Když uvážím, že co si pamatuji, tak jsem nikdy pro poruchu neměnil žádnou instalační nasouvací Wagosvorku, tak bych i ve zdi zahozené spojce ze svorek 2773-2401 věřil.
Samozřejmě je důležité kvalitní zafouknutí a udržení čistoty vnitřku bužírky při nasouvání. A dát pozor při zafukování na zafouknutí stavebního prachu pod bužírku. Ale udržet čistotu je potřeba u jakékoliv technologie spojení vodičů.
Ony myslím existují, má je v katalogu Klauke, jsou univerzální na 1,5 a 2,5 průřez a mají označení SV1525 (katalog strana 1.21). Ovšem nejlevnější mechanické kleště k nim, což jsou Klauke K02 nebo K93 (na hex. slis) stojí cca 350 až 400 Euro, což na přestěhování jedné zásuvky je poněkud neekonomická investice...
Díky oběma za nasměrování. SV1525 slisované pomocí K93 beru, ale u K02 jsem nenašel, že jsou na pevné vodiče, jenom na slaněné.
Ale v dnešní době přímých Wagosvorek, gelových spojek s trhacími šrouby, gelových krabiček pro páčkové instalační svorky, studnařských spojek atd. tak bych musel dlouho přemýšlet, kde by bylo provedení spoje lisováním na měděném plném vodiči výhodnější, aby se mi kleště vyplatily.
Snad jen v případě takového maléru, jako se stal zde.
https://rychnovsky.denik.cz/krimi/kostelec-nad-orlici-rychnovsko-kradez-kabelu-ze-stavby-krimi.html