Hromosvod není nic složitého, ale pokud se dělá z hromosvodu věda, tak se dá postavit byznys na čemkoliv. Škoda jen toho, že hromosvod na RD je levnější než všechny dokumenty k němu vztažené. Na tom by se mělo zapracovat. To ale platí na cokoliv v dnešní době.
Asi si mi to ani nechce moc komentovat. Bohužel se mi do ruky dostávají projekty kde si projektant myslí to samé a výsledek je špatný. Nebo jsem smutný když musím lidem kterým vnější ochranu provedla firma bez dokumentace, ale se zkušenostmi v oboru s více jak 20letou praxí bez jediné stížnosti říci, že je to prakticky nerevidovateln
é a rozhodně ne kladným hodnocením.
Mám často vyloženě škodolibou radost z toho, když zákazník alespoň pročte doporučené podklady pro vnější ochrany (například KNÍŠKA.eu) a namažou si podobné firmy svými dotazy takříkajíc na chleba. Kupodivu jsou v tomto čím dál tím poctivější a ochotnější ženy, než muži. Překvapení firem s dvacetiletou praxí, když (podceňovaná) zákaznice prokáže hlubší znalosti v oboru než oni, je varováním a ukázkou toho kam se obor posunul. A přitom stačí jen trochu chtít a navštívit třeba i pár školení.
Jo, moci říct že tomu opravdu rozumím stojí něco (moře) času a učení. Jsem pořád na začátku, ale pomalu se prokousávám alespoň k dobrým základům.
K Honzovi Hájkovi asi jen toto

Díky za něj a další lidi co mají svůj obor rádi a přistupují k němu poctivě