Otakar Vávra
|
 |
« kdy: 20.10.2013, 00:08 » |
|
Chtěl bych v paneláku demontovat zásuvky (viz. obrázek). Zřejmě se jedná o nějaké telefonní. Nevím, jestli když dráty ustřihnu nepřeruším tím i spojení zásuvek v ostatních bytech.
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 20.10.2013, 10:22 » |
|
U telefonního vedení je detekce "zkratu" ...Zkrat může být i dlouhodobě !...ústředna to odpojí nic se neděje....může te s vedením provádět různé věci !
Jinak rada kolegy přede mnou !
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
solimek
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 20.10.2013, 10:24 » |
|
Nevím, jestli když dráty ustřihnu nepřeruším tím i spojení zásuvek v ostatních bytech.
Musel byste nám alespoň ukázat otevřené ty spodní krabice, potom budeme o maličko chytřejší.
|
|
|
|
|
Otík Vávrů
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 20.10.2013, 10:59 » |
|
Tak jsem vyfotil ty spodky krabiček. PS: Nikdy jsem se s domovním rozhlasem nesetkal. (tohle je můj třetí panelák) Tyto technologie mi přijdou vzhledem k dnešním možnostem (jako např. mobil či internetové rádio) trochu prehistorické.
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 20.10.2013, 19:51 » |
|
Tak jsi na to udělal revizi? 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 21.10.2013, 09:01 » |
|
Zásuvka se dvěma kontakty = rozhlas po drátě a ten byl již v této zemi celoplošně zrušen, poslední funkčí síť byla snad v Plzni a byla zrušena před asi 5 léty.
Zásuvka se čtyřmi kontakty je telefonní, starý typ, vzor. "Čs. spoje". Pokud je tel. linka odpojena, není na ní žádný signál ani napětí, protože každá tel. linka má vlastní vedení z ústředny (nebo koncentrátoru), nelze jejím odpojením ani zkratováním nikoho poškodit.
Zásuvky odpojit lze bez problému, stejně jako kol. Schwarz, doporučuji vodiče někam schovat, mohly by se ještě hodit, obvzláště ty telefonní, pro pevnou linku možná už ne (skoro určitě), ovšem O2 TV a ADSL internet mohou být stále zajímavé.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|