Daniel C.
|
 |
« kdy: 09.10.2008, 18:35 » |
|
Koupil jsem si nový telefon ke dveřím, protože starý (originální) špatně otevíral.
Nynější telefon ale zvoní tak slabě, že když někdo u dveří stiskne tlačítko, téměř nejde slyšet. Zkoušel jsem utáhnout/povolit ten magnet vpravo dole, ale bez výsledku. Stačí na to napájení? Mám koupit starší verzi Tesla Stropkov? (tahle je novější)
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 09.10.2008, 19:05 » |
|
Můžete napsat typ předešlého i nového telefonu ( ze štítku)?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Daniel C.
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 09.10.2008, 19:49 » |
|
, bohužel, u starého telefonu žádný štítek není, ale mohu jej vyfotit. Nový telefon: DOMÁCI TELEFÓNNY PRÍSTROJ DT 93 Typ: 4 FP 210 51.201
|
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 09.10.2008, 22:50 » |
|
Na typech telefonů příliš nezáleží, důležité je, zda máte v obou případech typ s bzučákem. Bzučáky mají dost velký rozptyl - hlavně v nastavení a tudíž hlasitosti, možná by šlo ze starého typu bzučák přemontovat do nového, případně nový seřídit. Zvětšením mezery mezi jádrem a kotvičkou se zvětší hlasitost Nesmí se to však přenat, protože pak to nebzučí vůbec, nebo se to celé rozpadne na jednotlivé díly.
Ještě mi napadá, zda nedošlo k přehození některých vodičů na svorkovnici. Pro funkci zvonku-bzučáku je kontakt č.4, společný napájecí bod pro všechny funkce je č.3, otvírání dveří č.1, mikrofon č.2, reproduktorek(sluchátko) č.6
|
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 09.10.2008, 23:23 » |
|
to Zdeněk Skalka: Napájení 8V se používá již od konce 60. let, takže je nepravděpodobn é, že by ještě někde byl v provozu zdroj 6V. K domácím telefonům je třeba zdroj, který dodává stejnosměrné i střídavé napětí, čili to není obyčejný zvonkový transformátore k, který má odbočky 3-5-8V.
|
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 10.10.2008, 06:52 » |
|
to Zdeněk Skalka:
Již telefony 4FP110 18 až 23 měly v technické dokumentaci uvedeno napájení 8V ( spolu se 6V ) a byly k nim dodávány zdroje dvou typů 4FP 672 00 (6V) a 4FP 672 01 (8V), které měly usměrnění dvěma diodami KY 701, se selenovým usměrňovačem byly předcházející typy, které používaly přístroje bakelitové, to se dostáváme ale do 50. let a začátku 60.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 10.10.2008, 07:29 » |
|
Jak píší kolegové, viděl bych to také na problém s napájením stř. napětím. Ovládání el. zámku stejně tak jako "zabzučení bzučáku" je ovládáno tímto napětím. Staré paneláky měli problém s tím, že když bylo rozbitých pár telefonů ve vchodě ( díky mikrospínači byli defacto stále vyvěšené), pak již napětí nestačilo na pořádné zvonění a otevírání zámku.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Daniel C-
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 10.10.2008, 17:08 » |
|
, bohužel, problém je s napětím. Přeměřil jsem napětí, je to 6V. Připojil jsem zvonek na silnější, a zvoní. Mám dotaz, nešlo by napětí nějak posílit? Např. na něj připojit menší 9V baterii?
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 10.10.2008, 23:12 » |
|
Vyměňte napaječ a vše bude v pořádku.
|
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 23.10.2018, 15:42 » |
|
Telefony, co nepoužívají bzučák, mají tzv. elektoakustick ou návěst, tzn. že v napájecím zdroji je generátorek vyzváněcího pískání. Ten se v zavěšeném stavu připojuje na vložku sluchátka vidlicovým přepínačem a v okamžiku zvonění píská sluchátko. Kdo to zná, tak by neměl problém to na desce tištěných spojů v novém telefonu najít a přepojit, deska je uni a funkce se mění propojkami.
Pokud jste přístroj nepoškodil, zkuste ho vrátit a vyměnit. Jinak vzadu na přístroji je štítek a musíte se řídit typovým číslem a nikoliv vzhledem, přístrojů je více provedení a některé jsou nezáměnné.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 24.10.2018, 08:43 » |
|
Este by som sa spytal, kedze budem kupovat asi novy telefonik mohol by som skusit urobit to prepojenie ako vravite. Nevedeli by ste ma dako navigovat co s cim treba poprepajat? Ked telefon znicim tak ho znicim ale mozno sa mi to podari a bude to fungovat. Dakujem
Asi raději zavolejte odborníka!! Bude to levnější než něco zničit!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|