|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Romanek Neverifikovaný uživatel @1

| 
								|  | « Odpověď #2 kdy: 09.01.2009, 12:21 » |  | 

na přímo jsem myslel, že jsem do ventilátoru přímo zapojil L a N. - - regulace pomoci potenciometru na ventilátoru plne funkčni
 v připadě zapojení přes časový spínač ---- pomocí potenciometru na ventilátoru jsem schopen ho pouze vypnout a nebo běží na plné otáčky...

tato věc je mi zahadou ... z tohoto jsem usoudil že bude zapojení časového spínače asi chybné...

několikrát jsem zapojení kontroloval a je opravdu dle schematu..
 |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jirka Š. Svejkovský 

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2

| 
								|  | « Odpověď #4 kdy: 09.01.2009, 12:39 » |  | 

Opravuju funkci: 1. čas zpoždění při rozsvícení (1s - 5min),  2. čas zpoždění při zhasnutí (1s - 1,5h).
 Mimochodem, jak máte nastaveno zpoždění při rozsvícení? Jestli tam máte 5 minut, může se zdát, že to nefunguje.
 |  
						| 
 Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov),  revizní technik E1A, E1B, E1-C2 |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| 
								|  | « Odpověď #6 kdy: 09.01.2009, 13:35 » |  | 

misto vetráku jsem zapojil žárovku---- spínač funguje perfektně dle nastaveného časupoté jsem zapojil větrák----vše funguje dle nastaveného času
 problém je však že nejdou regulovat otáčky větráku. potenciometrem nastavim bud plné otáčky nebo ho uplně vypnu.... (větrák jsem právě zapojoval i na přímo jak jsem psal a otáčky šly nastavovat..)

na větráku jsou pouze svorky L a N . Možná zkusit prohodit?

|  
						|  |  |  | 
	| 
			| 

| 
								|  | « Odpověď #7 kdy: 09.01.2009, 13:48 » |  | 

ještě jedna zajímavost.i přesto, že je vše vypnuté mi přes časový spínač leze zhruba 8V do ventilátoru
 |  
						|  |  |  | 
	| 
			| 

| Jirka Š. Svejkovský 

| 
								|  | « Odpověď #8 kdy: 09.01.2009, 13:54 » |  | 

Těch 8V může být indukce, pokud to měříte digitálním multimetrem.Proč to vyřadilo regulaci otáček fakt nevím. Kdybyste napsal typ ventilátoru nebo toho regulátoru, možná by to pomohlo.
 |  
						| 
 Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov),  revizní technik E1A, E1B, E1-C2 |  |  | 
	| 
			| 

| 
								|  | « Odpověď #9 kdy: 09.01.2009, 13:56 » |  | 

jde o ventilátor  elicent SR 110 |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jirka Š. Svejkovský 

| 
								|  | « Odpověď #11 kdy: 09.01.2009, 18:34 » |  | 

SR100 jsem taky nenašel. Na jejich webu jsou jiné typy + typ regulátoru.Zkuste nakreslit, jak máte zapojený časák, regulátor a ventilátor. V tom bude asi problém.
 |  
						| 
	|  | 
	|  |