Pavel Štumpf
Neverifikovaný uživatel @4
Offline
|
|
« kdy: 20.09.2017, 10:46 » |
|
Projektuji elektroinstala ci menší restaurace/baru. Gastroprojekt zpracovává projektant ze Slovenska. U vybraných gastrospotřebi čů připojených na volný vývod má poznámku, že musí být na přívodu vypínač umístěný co nejblíže spotřebiči. V článku od p. Ing. Karla Dvořáčka jsem však nenalezl informaci o nutnosti vypínat každý spotřebič zvlášť. Pouze píše: "Všechny zásuvky určené pro připojení kuchyňských strojků a strojů v ostatních kuchyních (nářezové strojky, kráječe, varné konve atd.) se připojí na obvod, který je ovládán centrálním vypínačem kuchyně. Pouze zásuvky napájející mrazicí a chladicí zařízení není nutno k těmto obvodům připojovat. V ostatních kuchyních uvedených v článku musí být všechny samostatné obvody určené pro jednotlivé gastronomické stroje a zařízení ovládatelné centrálním vypínačem kuchyně. Pouze samostatné obvody pro napájení mrazicích a chladicích zařízení nemusí být takto připojeny."
Jak to tedy je? Musí se vypínat každý spotřebič zvlášť + musí být instalován hlavní vypínač pro všechny spotřebiče připojené na volný vývod včetně zásuvek pro spotřebiče? Nemůže se jednat o požadavek pouze Slovenských norem?
|