Jmenovče, já sem nikdy neměl rád revize spotřebičů.
Už po prvních zkouškách na revize, (cca 1988), jsem je ve firmě, kde jsem byl jakožto zaměstnanec, provedl horko těžko.
Pak jsem s tím praštil a šel jsem dělat na sebe.
Honzo, revize spotřebičů je z profesního hlediska otrava.
Jenže, někdo to musí také dělat, je poptávka a když jsi odpovědná osoba za EZ ve firmě a máš dosti zaměstnanců, musíš někoho pověřit. Měl jsem ve firmě 5 RT a nikdo to nechtěl dělat. Těch spotřebičů bylo 10 x tolik než jeřábů a měli jsme více než 500.
Ale jeden kluk studoval dálkově VŠ a tak jsem mu zavedl zvlášní režim něco jako home ofice s tím, že zavede dobrou databázi nejen na spotřebiče, ale na veškeré EZ. A když udělal promoci, tak za měsíc šel na zkoušky RT a udělal je úspěšně.
A v důchodu jsem založil S.R.O. a netušil jsem, že budu muset přijímat i zakázky na revize spotřebičů. Ale bylo to takové doplňkové a velice se mi hodil SW, který se osvědčil.
Také jsem si říkal, že nebude dělat hromosvody a bytečky a domečky. Jenže na začátku podnikání při jeho rozjezdu jsem mnoho objemu práce získal pomocí výběrových řízení.
A tak se objevily nové výzvy a kromě strojního zařízení a rozvodu jsem najednou potřeboval znát i výbuchy, hromosvody a vzpomínám jak jsem najednou musel dostudovat otázku osvětlení ve velkých garážích, nouzová osvětlení v obchodních centrech.
Jsou vždy dvě možnosti, ano/ne. Vezmeš zakázku/nevezmeš zakázku. Zvládneš to, nebo se to doučíš, anebo seženeš někoho kdo to umí a je ohoten za ty peníze do toho jít.
Revize spotřebičů může být "továrna na peníze" pro mladé lidí. Problém vidím se k dobrým zakázkám dostat. Musíš překonat ten pocit zbytečnosti, když u 100/1000 spotřebičů najdeš jednu závadu. Ale pak přijdeš do firmy a najdeš závadu u každého desatého.....a tak pochopíš, že to má smysl.
Honzo, přejí Ti vše dobré, hlavně pevné zdraví.
A bud rád, že jsi se vyučil elektrikářem a že tě otec k tomu vedl.
A udělej si občas telegrafní spojení, je to velký relax po osmdesátce.