GDPR
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #18 kdy: 07.09.2023, 07:38 » |
|
Ve spoustě diskusí zaznívá, stejně jako tady, že prý pračka nemůže být v zóně 2. Ještě nikdy jsem ale nikde neviděl, že by toto tvrzení někdo opřel o nějaký konkrétní článek konkrétní normy. Stejně jako tady. Takže ... který článek konkrétně zakazuje umístění pračky/sušičky v zóně 2?
Tyden utekl jako voda, a jak jsem predpokladal, nikde nic. Ticho. Kde jsou vsichni ti, co vzdycky krici, jak to NEJDE!? Kde je nejaky clanek normy, ktery rika, ze by to neslo? PS: Zkusme do toho nevtahovat dalsi pseudotemata, jakoze kde a jak musi byt zasuvka. Jednak o zasuvce zde rec neni, a navic jeji otazka byla vyresena uz asi pred deseti prispevky.
|
|
|
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #21 kdy: 07.09.2023, 09:10 » |
|
V praxi je to dle mého soudu tak, že 99% praček a sušiček je vedle vany. A použití té pračky nebo sušičky v době mimo "koupání". V klidovém stavu musí být odpojena vytažením vidlice.
Přesně tak jsem to napsal již v #9. V tom okamžiku je pračka stejně nebezpečná jako třeba skříňka. Ovšem chce to ten "provozní předpis" a jeho dodržování. Na štítku pračky IP bývá vyznačeno nebo je tam symbol. IP 44 je také kapka v trojúhelníku nebo krytí F podle ČSN-ESČ 1950.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
GDPR
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #22 kdy: 07.09.2023, 10:40 » |
|
Nádhera! Spousta výkřiků "TO NEJDE!!", odkaz na konkrétní článek konkrétní normy nikde žádný. vše patří do zóny 3 nebo mimo zóny PRAČKA do zóny 2 NE! OPĚT čtěte!! ČSN 33 2000-7-701 Vypovídací hodnota stále nula. Konkrétní článek konkrétní normy, který by pračku v zóně 2 zakazoval či nedovoloval stále nikde. Pouze samé ničím nepodložené výkřiky "to nejde" Btw nepamatuju si, že bych někde na štítku pračky viděl údaj o krytí IP...
Pro vás speciálně čerstvě vyfotografován o v příloze
|
|
|
|
Miroš Jan
OSVČ - živnostník

telefon +420 604791991
|
 |
« Odpověď #23 kdy: 07.09.2023, 10:47 » |
|
Tak na prvním místě je požadavek výrobce té sušičky.Ten je totiž nad normu.  Pokud tam má uvedeno do jakého prostoru se múže sušička umístit, a je tam uvedena zóna 2, není co řešit. Pokud to tam uvedené nemá, tak se ta sušička do zóny 2 nedá.
|
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radim Strycharski

|
 |
« Odpověď #30 kdy: 07.09.2023, 11:55 » |
|
Tak znovu.
Opakováním chyb se pravdy nedobereme. Pro vás speciálně čerstvě vyfotografován o v příloze
Celkem často jsou vidět výrobky, které mají napsáno v IP X. Pochopil bych, že norma si může dovolit nespecifikovat číslici, když není pro úzký účel normy řady 7 potřeba, ale výrobce na štítku? Výrobce mi štítkem IPX4 říká, že neví, jaké má výrobek krytí proti vniknutí předmětů. Mohu takový výrobek bezpečně nechat provozovat v prostoru, kde mám obecně předepsáno minimálně IP20, když nevím, jestli tu dvojku má?
|
|
|
|
|
|
|
|
|