Pedant jsem v tom, aby ta instalace vyhovovala z hlediska bezpečnosti, byť v nestandardním provedení. A nebylo to jen na dobré slovo známého, ale i s razítkem. Jinak chápu teda, že byť to není standardní tak to neznamená automaticky stopku revizi a bude na konkrétním RT a posouzení na místě, tohle jsem potřeboval vědět -

.
Ještě mi dovolte pár dotazů:
"Petr M: Po novu, chránič musí být na všechny zásuvky s laickou obsluhou."
Znamená to teda, že si před tou revizí mám rovnou všechny zásuvkové okruhy doplnit PCH nebo se to posuzuje dle norem platných v době výchozí revize kde tam ty chrániče nejsou?
"Petr M: pokud nemáte venkovní zásuvku a zapojoval jste v garáži třeba sekačku, patří mochra, který ji dal bez chrániče, kopnout do zadku zepředu"
Je to tak - PCH je jen na koupelnu a záchod, výchozí revizí při kolaudaci 2008 to prošlo (nutno zmínit že ji zařizoval stejný dodavatel developera který dodával samotnou elektroinstala
ci)
Ad malá plastová rozvodnice - může, prosím, někdo povolaný ještě objasnit jak je to s tím štítkem výrobce, typovou a kusovou zkouškou? O tomto jsme s elektrikářem vůbec nemluvili tak jen jestli je potřeba si to pro revizi nějak pohlídat též, jinde na fóru jsem našel že
"na plastový tří modulový kryt se nemusí dělat nic viz. ČSN EN 60439-1 ed.2 čl.11."
IP65, měl by tam být chránič, 3A jistič a rádiový přijímač pro spínání světel (pro bezdrátový vypínač)