.... Pochopil jsem vaši předchozí odpověď trochu jinak. Že mu to elektrikář po proměření, napojí na kabel 3A.....
Nemám rád podobná řešení a nikoho k nim v žádném případě nenabádám, i když u nás v obci se s nimi setkávám skoro pořád (průměrné stáří elinst je tu 70 let - samá stodola, kůlna, chlívy ....). Lidová tvořivost v našem oboru je někdy k zasmání, ale mnohem častěji z toho člověka už při zběžném pohledu zamrazí..!
Před rokem v létě jsem byl v hospodě svědkem rozhovoru, kdy bývalý údržbář radil jednomu chataři jak jde po jednofázovém prodlužovacím přívodu „pustit 380“ (dotyčný měl udělanou sekačku s malým třífázovým asynch. elektromotorem napasovaným na šasi ze spálené elektrosekačky).
„Do motoru aby se točil potřebuješ jen tři fousy a ty máš v tý šňůře taky.....“.
Pivo jsem si dopil raději venku ......

Koncem prázdnin jsem to pak poslouchal od toho chataře jako příběh s celkem šťastným koncem. Na šňůře 3Jx1,5 na jednom konci čtyřpolová vidlice 400V/16A na druhém konci originál 1f šňůrová zásuvka. Na sekačce na kabelu od motoru přes vačkový vypínač VS10 osazena 1f vidlice. Koncovky, vypínač i montáž zajistil onen údržbář.
Chatař údržbu trávníku přežil, ale nepřežila televize v pergole když paní domácí strčila šňůru od ní do konce vražedného prodlužovacího přívodu, který pan domácí nevypnul v garáži zatímco čistil sekačku .......!
Už jsem na vesnici zažil hodně řešení "přes čáru", ale tohle jsem zařadil do TOP10 !