Davson
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 26.11.2007, 10:51 » |
|
Mám tento výrobek ( typ Y 57 ) z roku 1997. Jsem s ní spokojen. Pouze jednou se na ní musel měnit magnetron. Včera po zapnutí ohřevu začala vydávat drnčivý zvuk a vyhodila pojistky.Byl cítit zápach po spálení. Zkusil jsem to ještě jednou a opakovalo se to. Navíc ze zásuvky ve zdi se zajiskřilo.Dis plej ( hodiny ) mirovlnky svítí. Má to cenu dávat do opravy nebo se vyplatí koupit novou ?
|
|
|
|
Merick Kir
Soukromý profil ...

Osobní profil, pohled, alter ego, bla bla ...
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 26.11.2007, 11:14 » |
|
Koupit novou. Dneska se vyrbí tyto spotřebiče na cca 2 roky jmenovitého života. Pak už to přesluhuje. A víte jaké jsou důchody.  Ja bych to vyhodil a koupil novou.
|
. Jednou jsem přišel na toto ... Jsme svobodní, však stejně otroci toho, co nám umožňuje svobodnými býti!
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 26.11.2007, 13:38 » |
|
A nemůže to být opravdu třeba jenom nějaká vadná pojistka v mikrovlnce?
Jakou značku a typ mikrovlnky by jste mi doporučili koupit. Chci s grilelem na 17 litrů.
|
|
|
|
|
|
Knotek M.
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 26.11.2007, 16:29 » |
|
Určitě doporučuji rozdělat a proměřit tepelné pojistky. Nedávno mi také odešla mikrovlnka, vyměnil jsem tepelnou pojistku a funguje to. 
|
|
|
|
Radek Kroutil

OSVČ, Štěchovice Praha-západ
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 26.11.2007, 16:36 » |
|
Navíc ze zásuvky ve zdi se zajiskřilo.
Nechte si proměřit rozvody. Snad by to spravilo utažení šroubků 
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 27.11.2007, 10:15 » |
|
10 let starou mikrovlnku bych určitě neopravoval. Technický pokrok letí závratnou rychlostí kupředu a k vánocům si můžete udělat radost koupí nové a určitě dokonalejší mikrovlné trouby ( gril je gril  ) To, že se z mikrovlnky začudilo, určitě nevypovídá o nedotažených drátech v zásuvce nebo o vadné tepelné pojistce.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Merick Kir
Soukromý profil ...

Osobní profil, pohled, alter ego, bla bla ...
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 27.11.2007, 11:46 » |
|
Ještě jednou navrhuji: "vyhodit ten krám". Je to starý, rýpat se uvnitř nemá nikdo, kromě autorizovaného servisu. Ten seženete ale za cenu, kterou asi nebudete chtít akceptovat. Po takové době je otázkou, zda ještě mikrovlnka splňuje parametry vyzařování.
Ja bych to vyhodil velikým obloukem ...
Apropo, to jiskření v zásuvkách bych také tipoval na šroubky, jako kolegové!
|
. Jednou jsem přišel na toto ... Jsme svobodní, však stejně otroci toho, co nám umožňuje svobodnými býti!
|
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 27.11.2007, 12:32 » |
|
10 let starou mikrovlnku bych určitě neopravoval. Technický pokrok letí závratnou rychlostí kupředu a k vánocům si můžete udělat radost koupí nové a určitě dokonalejší mikrovlné trouby ( gril je gril  ) To, že se z mikrovlnky začudilo, určitě nevypovídá o nedotažených drátech v zásuvce nebo o vadné tepelné pojistce. Ten Moulinex Y 56 má gril také. Na tu dobu to byla dobrá mikrovlnka za 10000 Kč.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 27.11.2007, 12:41 » |
|
Ten Moulinex Y 56 má gril také. Na tu dobu to byla dobrá mikrovlnka za 10000 Kč.
Před 20 lety jsme kupovali v Teplicích video JVC . Na tu dobu to byla opravdová bomba za 30 000,-kč. Dnes leží ve sklepě, protože na to nechce koukat už ani pes 
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 27.11.2007, 18:54 » |
|
Udělal jsem ještě poslední pokus oživit mikrovlnku. Dal jsem ji do zásuvky na jiný obvod ( tam mám zapojen sporák).Rozsvítil se displej.Zapnul jsem ohřev.Mikrovln ka se krátce rozjela a pak zhasla tak, že už nesvítí ani ten displej. Je zajímavé, že to tentokrát nevyhodilo pojistky.
Možná byla prvotní příčina opravdu v nedotažených šroubcích na původní zásuvce, zkoušel jsem je dotáhnout a byly hodně povolené. Možná mně to poškodilo tu mikrovlnku.
|
|
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 27.11.2007, 19:46 » |
|
Napsal jsem " možná ". Není jisté na 100 %, že je to tím.
|
|
|
|
Radek Kroutil

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 27.11.2007, 20:07 » |
|
zásuvce, zkoušel jsem je dotáhnout a byly hodně povolené. Možná mně to poškodilo tu mikrovlnku.
Doufám, že jste nezkontroloval pouze tuto jednu, ale poutahoval v celém bytě!? 
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 27.11.2007, 20:14 » |
|
Jenom ty dostupné. Některé mám za nábytkem. Jeho rozložení by bylo dost náročné ( sešroubovaná rohová obývací stěna, předsíňová stěna ).
|
|
|
|
Radek Kroutil

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 27.11.2007, 20:21 » |
|
Zásuvky jsou většinou smyčkované. Tudíž stačí jedna povolená a celý obvod za ní , ,zlobí,, . Právě ty schované (Murphyho zákon) jsou převážně nejhorší a jsou příčinou hoření. Kór v panelákách. Kuchyň bývá , ,smyčkovaná,, přes zásuvky za nábytkovou stěnou v obýváku. A právě ta kuchyň má největší nárazové odběry. A ještě větší hrůza, pokud jsou kabely z hliníku. Ale jinak za všechno mohou trpaslíci... 
|
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 27.11.2007, 20:29 » |
|
Tím hořením myslíte, že se vypálí zásuvka. Doufám, že se nemůže stát, že chytne nábytek.
|
|
|
|