Davson
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 26.11.2007, 10:51 » |
|
Mám tento výrobek ( typ Y 57 ) z roku 1997. Jsem s ní spokojen. Pouze jednou se na ní musel měnit magnetron. Včera po zapnutí ohřevu začala vydávat drnčivý zvuk a vyhodila pojistky.Byl cítit zápach po spálení. Zkusil jsem to ještě jednou a opakovalo se to. Navíc ze zásuvky ve zdi se zajiskřilo.Dis plej ( hodiny ) mirovlnky svítí. Má to cenu dávat do opravy nebo se vyplatí koupit novou ?
|
|
|
|
Merick Kir

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 26.11.2007, 11:14 » |
|
Koupit novou. Dneska se vyrbí tyto spotřebiče na cca 2 roky jmenovitého života. Pak už to přesluhuje. A víte jaké jsou důchody.  Ja bych to vyhodil a koupil novou.
|
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 26.11.2007, 13:38 » |
|
A nemůže to být opravdu třeba jenom nějaká vadná pojistka v mikrovlnce?
Jakou značku a typ mikrovlnky by jste mi doporučili koupit. Chci s grilelem na 17 litrů.
|
|
|
|
|
|
Knotek M.
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 26.11.2007, 16:29 » |
|
Určitě doporučuji rozdělat a proměřit tepelné pojistky. Nedávno mi také odešla mikrovlnka, vyměnil jsem tepelnou pojistku a funguje to. 
|
|
|
|
Radek Kroutil

OSVČ, Štěchovice Praha-západ
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 26.11.2007, 16:36 » |
|
Navíc ze zásuvky ve zdi se zajiskřilo.
Nechte si proměřit rozvody. Snad by to spravilo utažení šroubků 
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 27.11.2007, 10:15 » |
|
10 let starou mikrovlnku bych určitě neopravoval. Technický pokrok letí závratnou rychlostí kupředu a k vánocům si můžete udělat radost koupí nové a určitě dokonalejší mikrovlné trouby ( gril je gril  ) To, že se z mikrovlnky začudilo, určitě nevypovídá o nedotažených drátech v zásuvce nebo o vadné tepelné pojistce.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 27.11.2007, 12:32 » |
|
10 let starou mikrovlnku bych určitě neopravoval. Technický pokrok letí závratnou rychlostí kupředu a k vánocům si můžete udělat radost koupí nové a určitě dokonalejší mikrovlné trouby ( gril je gril  ) To, že se z mikrovlnky začudilo, určitě nevypovídá o nedotažených drátech v zásuvce nebo o vadné tepelné pojistce. Ten Moulinex Y 56 má gril také. Na tu dobu to byla dobrá mikrovlnka za 10000 Kč.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 27.11.2007, 12:41 » |
|
Ten Moulinex Y 56 má gril také. Na tu dobu to byla dobrá mikrovlnka za 10000 Kč.
Před 20 lety jsme kupovali v Teplicích video JVC . Na tu dobu to byla opravdová bomba za 30 000,-kč. Dnes leží ve sklepě, protože na to nechce koukat už ani pes 
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 27.11.2007, 18:54 » |
|
Udělal jsem ještě poslední pokus oživit mikrovlnku. Dal jsem ji do zásuvky na jiný obvod ( tam mám zapojen sporák).Rozsvítil se displej.Zapnul jsem ohřev.Mikrovln ka se krátce rozjela a pak zhasla tak, že už nesvítí ani ten displej. Je zajímavé, že to tentokrát nevyhodilo pojistky.
Možná byla prvotní příčina opravdu v nedotažených šroubcích na původní zásuvce, zkoušel jsem je dotáhnout a byly hodně povolené. Možná mně to poškodilo tu mikrovlnku.
|
|
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 27.11.2007, 19:46 » |
|
Napsal jsem " možná ". Není jisté na 100 %, že je to tím.
|
|
|
|
Radek Kroutil

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 27.11.2007, 20:07 » |
|
zásuvce, zkoušel jsem je dotáhnout a byly hodně povolené. Možná mně to poškodilo tu mikrovlnku.
Doufám, že jste nezkontroloval pouze tuto jednu, ale poutahoval v celém bytě!? 
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 27.11.2007, 20:14 » |
|
Jenom ty dostupné. Některé mám za nábytkem. Jeho rozložení by bylo dost náročné ( sešroubovaná rohová obývací stěna, předsíňová stěna ).
|
|
|
|
Radek Kroutil

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 27.11.2007, 20:21 » |
|
Zásuvky jsou většinou smyčkované. Tudíž stačí jedna povolená a celý obvod za ní , ,zlobí,, . Právě ty schované (Murphyho zákon) jsou převážně nejhorší a jsou příčinou hoření. Kór v panelákách. Kuchyň bývá , ,smyčkovaná,, přes zásuvky za nábytkovou stěnou v obýváku. A právě ta kuchyň má největší nárazové odběry. A ještě větší hrůza, pokud jsou kabely z hliníku. Ale jinak za všechno mohou trpaslíci... 
|
|
|
|
Davson
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 27.11.2007, 20:29 » |
|
Tím hořením myslíte, že se vypálí zásuvka. Doufám, že se nemůže stát, že chytne nábytek.
|
|
|
|