|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #181 kdy: 18.02.2013, 17:15 » |
|
Potvrzuji sraz okolo 9h, v Čáslavi. Ti co se sem chystají, mi mohou zavolat na můj telefon, klidně i večer, tak do 21h. V příloze je označené místo, včetně GPS souřadnic. Tak si můžete tu "kešku" najít
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Jan Franěk
|
|
« Odpověď #182 kdy: 18.02.2013, 17:49 » |
|
Jinak jsem před cca 1h, dovezl do kanceláře analizátor sítě od Schracku NA96 abych ho dokázal spojit zítra s PC a stáhnout data.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #183 kdy: 18.02.2013, 19:44 » |
|
Honzo, představ si ten pr*ser, kdyby se podařilo dokázat, že oficiální kalibrovaný elektroměr osazený dodavatelem měří chybně: - kdyby se ukázalo, že elektroměr umí naměřit víc a ten "přístroj" jen upraví měřenou hodnotu směrem ke skutečné odebrané energii, to by bylo soudních sporů proti energetikům... - kdyby se naopak ukázalo, že ten přístroj dokáže "přidat do odebíraného proudu vyšší harmonické, které elektroměč špatně změří" a tak elektroměr naměří méně, než je skutečně odebraná energie, to by měli energetici starost jak předejít této formě "okrádání".
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Jan Franěk
|
|
« Odpověď #184 kdy: 18.02.2013, 20:08 » |
|
Honzo, představ si ten pr*ser, kdyby se podařilo dokázat, že ............
Jo, to by bylo zajímavé. Ale obávám se, že toto není tak úplně účelem zítřejšího dne. K tomu nebudeme dostatečně technicky, ani znalostně vybaveni. Zatím půjde o to prokázat vůbec něco. Pokud budou výsledky měření zajímavé, můžeme to zajistit v druhém kole. Ale věř mi, že po tom co mám za informace, vím, že by to nebylo zas až tak jednoduché. Zítra se dozvíme více a pak se o to s Vámi podělíme. Jsem zvědav, kolik spekulací a domněnek to všechno vyvolá. Jestli se tedy vůbec něco prokáže. Ještě mě to přivedlo na myšlenku, že by jste sem mohli napsat i případné dotazy, na p.Bláhu a na produkt, který prodává. My by jsme mu ty otázky pak před kamerou položili.
|
|
|
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« Odpověď #188 kdy: 20.02.2013, 09:06 » |
|
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
|
|
Jan Franěk
|
|
« Odpověď #191 kdy: 20.02.2013, 10:04 » |
|
Už se zpracovávají výsledky pokusu. Po jejich zveřejnění, si závěr může udělat každý udělat sám.
|
|
|
|
|
|
Oldřich Morávek
OSVČ montáž, opravy, revize elektro a hromosvodů
|
|
« Odpověď #194 kdy: 26.02.2013, 09:42 » |
|
Kdeže loňské sněhy jsou.
Jak jsem byl poučen, dnes je většina z kompozitu
Přidávám se k děkovačce, jak Davidovi za exkurzi, tak Honzovi za přípravu pokusu.
Abychom Elticku nekřivdili, je třeba říct´, že funguje. Dokonce stihl ohřát vodu ani ne zapolovinu času, než je standartní zapojení. Jenom k tomu spotřeboval stejné množství energie, takže úspora se nekonala. Co se týče stavů za Eltrickem nejsem si vůbec jistý, jestli tam přežije případná elektronika a jak je to s bezpečností obsluhy, ale to je na delší diskuzi
|
|
|
|
Jan Franěk
|
|
« Odpověď #195 kdy: 27.02.2013, 08:14 » |
|
Než zde bude zveřejněn oficiální ortel, chci touto cestou poděkovat kol. Hrudovi za umožnění návštěvy letecké základny
Taky se přidávám s díky. Tak blízko se dostat k letadlům a navíc se jim podívat i pod plášť, se asi jen tak nepovede. Zvenku si je můžete prohlédnou ještě 25 května, kdy se koná den otevřených dveří na letecké základně v Čáslavy. Jste zváni. Podrobnosti si můžete najít na webu.
|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #196 kdy: 27.02.2013, 08:24 » |
|
Jsem rád, že se vám na základně líbilo- já se tam taky rád vracím (to jste si určitě všimli- manželka tvrdí, že se mi stýstká [trochu má pravdu]). Jak naznačil Olda, neřešena zůstala otázka napětí za eltrickem co se týče bezpečnosti a životnosti připojených zařízení, ale to by bez laboratorních dlouhodobých zkoušek asi bylo věštění.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Tomáš Bláha 3
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #197 kdy: 10.03.2013, 21:26 » |
|
, pane Morávku, dnes jsem dostal oprávnění k této části. Jak jsme se domlouvali po pokusu se sudy, kde nebyla na první pohled patrná úspora Eltricku, že to ještě vezmeme na firmu do Kroměříže. Mám domluvený termín na kalorimetricko u zkoušku na 3. 4. 2013 ve 14:00 adresa WALMAG ELECTRICS s.r.o. Člen skupiny WALMAG HOLDING Hulínská 1799/1 – Magneton, 767 01 Kroměříž Mimo jiné, vím, že byly dokončeny 3 testy /úspěšně/ na výrobní lince v Dakonu, budou k tomu certifikáty. Prosím vás, můžete předat mé pozvání a termín i kolegům, co je to zajímá? mnohokrát, těším se naviděnou v Kroměříži Tomáš Bláha +420 777 807 124
|
|
|
|