Chci si vyrobit motúčko (obyčejné kolečko s elektromotorem, v googlu najdete spousty motúček).
Koupil jsem stejnosměrný motor 24V/500W a mám v plánu použít k němu dva olověné akumulátory "KUNG LONG 12V 12Ah" (prodávají je v GME).
Zapojil bych je přes relátka (dovedou spínat 45A, také z GME) tak, že v klidu budou akumulátory paralelně = 12V 24Ah.
Když se budu chtít rozjet, relátka přepnou akumulátory do série = 24V 12Ah, sepne hlavní relé a motor se rozjede.
Myslím si, že se tím zvýší životnost akumulátorů, protože po každém zastavení se vyrovnají jejich napětí a nebude docházek k rozdílům.
Také jsem přemýšlel o využití přepínání 12/24V pomalu/rychle, jenže nevím jakou sílu bude mít motor při 12V.
Napadla mě i zpátečka na 12V, ale je tu riziko, že když pojedu dopředu a na nějakém hrbolu motúčko skočí, relátka dostanou náraz a kopne se mi tam zpátečka v plné rychlosti

Potřeboval bych proto poradit, jestli mohu v klidu použít akumulátory "KUNG LONG 12V 12Ah", nebo jsou absolutně nevhodné a měl bych použít jiný typ.
(Nové motúčko stojí kolem 10tis. Tenhle motor mě stál 2800Kč. Cílem je levně postavit trošku solidní motúčko)