Tak ten čas svitu žárovek je to jediné, čeho jsme docílili,aby nám ještě před kolaudací udělali. Na svícení během dne se právě odkazují, že je to dle nových norem EU. A ty si nemohu ověřit. Přesto mám stále pocit, že tento typ osvětlení, který aplikovali u nás-se hodí na uzavřená schodiště.Jina k díky za rady.
Je to je hloupost, pokud je na chodbách přirozené denní světlo, rozhodně nemusí v tuto dobu svítit umělé osvětlení, trvejte na seřízení světel tak aby se rozsvěcela jen za tmy, myslím, že v normě je, že na chodbě musí svítit umělé světlo když intenzita přirozeného osvětlení klesne na 50lx a níže.
Taky mě napadlo jestli vám nenamontovaly nějaké nekvalitní laciná čidla která nelze seřídit a teď vás jen obalamucují aby vám to předali a prodali.
Pokud jsou tak neochotní nechte si celé el. zařízení zrevidovat poctivým revizním technikem nezávislým na zhotoviteli i když si ho budete muset zaplatit samy, rozhodně se vám to do budoucna vyplatí. Nepřebírejte el. zařízení a budovu celkově dokud vám nepředají technickou dokumentaci skutečného provedení a výchozí revizi, vaší povinností totiž bude tuto dokumentaci uschovat a po celou dobu provozu zařízení tuto dokumentaci musíte udržovat ve stavu odpovídajícímu skutečnosti.
Po zkušenostech jak se vyhotovují podvodné výchozí revize a předávají mizerné dokumentace aby zhotovitel zařízení předal, bych rozhodně pozval sám na vlastní náklady nezávislého revizního technika a dodavatelské firmě bych řekl, že od nich revizi nechci ať mi ji neúčtují, nezávislí revizní technik vám skontroluje dokumentaci a celkový stav zařízení a vypíše závady a nedostatky.
Pozvěte si třeba pana Štefana Beláně ten jim dá za uši, normy má v malíku a je to odborník, který se jen tak nenechá opít rohlíkem.