Martin Macíček
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 05.03.2006, 14:56 » |
|
Chtěl bych osvětlení ložnice se stmívačem a ovládané zároveň od dveří a zároveň z postele (nechce se mi chodit zhasínat:). Existuje něco takového jako schodišťový stmívač?
|
|
|
|
|
|
|
Stanislav Pavézka
|
|
« Odpověď #3 kdy: 05.03.2006, 16:46 » |
|
Doporučil bych od ABB u některých je možné na druhou stranu připojit schodišťák.To co vám doporučují pánové,tak to vás také může zlobit, protože je dost podstatné v jakém směru je televize a v jakém stmívač pro ovládání ovladačem .Může tam potom docházet k odrazu od skla apod. a když budete např. tlumit nebo zesilovat zvuk,budete také rožínat a zhasínat světlo.
|
|
|
|
|
Martin Macíček
|
|
« Odpověď #5 kdy: 05.03.2006, 19:30 » |
|
Díky za reakce, TV zatím neplánuji, takže zkusím to ABB. Chtěl jsem stmívače na obou stranách, ale pokud to bude finančně nebo technicky neúnosné, nechám stmívač jen u dveří. Kabely jsou už prakticky nataženy na schodišťové zapojení, ale ještě by to šlo předělat, pokud bude potřeba natáhnout nějakou sběrnici (teda pokud mne sadrokartonáři neukamenujou:) )
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
|
|
« Odpověď #6 kdy: 05.03.2006, 20:45 » |
|
Je také možné použít nějaké relé, které je potom ovládáné tlačítky. Krátkým stiskem tlačítka se světlo zapne nebo vypne, delším stiskem se provádí zesílení nebo zeslabení osvětlení. Tlačítek potom samozřemě může být více. Ty relé se vyrábí pro montáž do odbočné krabice nebo pod vypínač. Jsou různá provedení - impulsní relé, časový spínač (schodišťový automat), stmívač atd. Cenově to také vychází dobře.
|
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
|
|
« Odpověď #8 kdy: 06.03.2006, 08:07 » |
|
To Němec: To relé stačí jedno pro okruh, tak jak jsem psal, ovládá se to tlačítky.
|
|
|
|
|
Martin Macíček
|
|
« Odpověď #10 kdy: 06.03.2006, 11:47 » |
|
Tlačítkové zapojení kdy se delším stiskem mění jas od posledně nastavené hodnoty po konzultaci s manželkou nevyhovuje. Spíš by to chtělo aby byly stmívače otočné (aby šlo ještě před rožnutím světla nastavit kolečkem na minimum, aby nebyli například probuzení spící přítomní). Psal jsem tento požadavek i do ABB a prý nic takového nemají. Tak zkusím ještě pohledat jinde na netu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|