Rád bych začal pracovat, jako elektrikář.
Oboru jsem se po škole nevěnoval. Mám maturitu z oboru mechanik - elektronik 26-43-L/001, dnes je to změněno na obor Mechanik- elektrotechnik 26-41-L/01.
Chápu tedy správně, že splňuji odbornou způsobilost k výkonu činnosti na elektrických zařízeních podle NV 194? Píše se tam, že musí mít zájemce toto vzdělání
nebo podle zákona 250 úplnou profesní kvalifikaci z pěti oborů.
Vyhlášku Přezkoušení dle nařízení vlády 194/2022 Sb. zatím nemám.
Mám žádost na ÚP na rekvalifikaci Montér elektrických instalací, kde bude i praxe. Po kurzu bude možnost si udělat
vyhlášku přezkoušení dle nařízení vlády 194/22Sb.
Zarazilo mě, že je požadavek na příslib zaměstnavatele a vymezení prací v elektrotechnic
e. Jak postupovat, když zaměstnavatele zatím nemám? (v nabídkách zaměstnání požadují již
vyhlášku přezkoušení dle n.v 194/22Sb.).
Jak to tedy dělají absolventi, kteří si udělají
vyhlášku [/s] přezkoušení dle n.v 194/22Sb. na konci SŠ a zaměstnavatele nemají?
Mohu tam jít sám za sebe, jde to nějak? Dostanou např. §5? Bohužel mi školitel na tyto otázky neodpověděl.
Obdobné vlákno se řešilo zde!https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,49433.0.html
Moderátor - Původní patvar otázky tématu zněl: "194/2022 Sb je nutnost mít zaměstnavatele, před zkouškou?Připustí mě ke zkoušce?".