Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  VEŘEJNÁ ZÓNA
| |-+  Témata ještě nezařazená do příslušných rubrik
| | |-+  Koho poptat na výrobu LED modulů navržených pro autorské světelné objekty?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Koho poptat na výrobu LED modulů navržených pro autorské světelné objekty?  (Přečteno 1441 krát)
Vojtěchhaa
Neverifikovaný uživatel @1

« kdy: 25.08.2025, 17:15 »

Momentálně pracuji svítidlech na zakázku. Vždy jsem jako autor poptával již etablované firmy vyrábějící světla (lustry, lampy, objekty) avšak pod jejich vlastní značkou. Po negativních zkušenostech jsem se rozhodl design svítidel produkovat zcela pod mojí firmou (značkou). Základ těchto lustrů je baňka z foukaného skla, do které se vkládá led modul zabudovaný přímo do duralové objímky.

Hlavním předmětem v tohoto dotazu je, sháňka po odborníkovi, který by byl ochoten zprostředkovat výrobu těchto LED modulů. Jedná se montáž LED pásků na hliníkové profily 10x10mm a následné propojení na dvojlinkový kabel, který bude zaveden přes stmívač do trafa.

Zatím se jedná o kusovou záležitost, určenou na specifické místo. V budoucnu bych, ale potřeboval mimojiné poradit, jak postupovat s podobnou výrobou pokud bych chtěl výrobek dále nabízet jako komerční produkt.

Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jozef BABJAK
Neverifikovaný uživatel @6

« Odpověď #1 kdy: 28.08.2025, 13:17 »

Niežeby som nejako vedel pomôcť s týmto problémom, ale zaujíma ma samotný problém: nejaké "ilustračné foto" toho, čo sa snažíte dosiahnuť, by nebolo? Sám mám istú predstavu užitočných, praktických a zároveň wannabe-dizajnových pevne inštalovaných svietidiel druhu, aký na trhu vôbec neexistuje.

Off topic

A niežeby to nejako pomohlo s riešením problému, každoročne sa na jeseň koná akcia "Biela noc",  na Slovensku býva v BA a KE, ale pôvod je tuším v Paríži. Zatiaľ čo v začiatkoch to bol vcelku hodnotný umelecký počin, v post-covidových časoch to zdegenerovalo do stavu, že každý, kto dokáže poskrúcať svietiaci LED pásik do aspoň trochu zaujímavého tvaru, je umelec. Kto dokáže zabezpečiť, že RGB pasik bude navyše do rytmu zvyčajne prudko ezoterickej hudby meniť farby, ašpiruje priamo na Louvre.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Ivo Strasil
*

« Odpověď #2 kdy: 31.08.2025, 01:58 »

Zkuste poslat nějaký obrázek nebo náčrt.

Jedna věc je výroba samotná, druhá splnění požadavků norem tak, aby se na to dalo udělat prohlášení o shodě - i když jde při 12 V o věc, která nedovede být extra nebezpečná, chápu, že se do toho moc živnostníků nepohrne. Technické provedení i papíry byste měl mít v pořádku i při "instalaci na specifické místo"; samozřejmě realita bývá u různých uměleckých instalací apod. jiná.

Mě i firmu živí zakázkový vývoj elektroniky, tak třeba navedu co a jak.

Zakázkový vývoj a výroba slaboproudých měřicích a řídicích zařízení
http://www.egmenergo.cz
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
*

váš elektrikář a revizní technik

« Odpověď #3 kdy: 31.08.2025, 20:09 »

Před pár lety jsem z pozice RT řešil podobný problém. Světla vyrobená na míru, dle návrhu designéra, pro několik restaurací.
Firma se zabývala světelnými reklamami. Po vysvětlení a dohodě nebyl problém aby doplnily jednoduché výrobní štítky a dodaly návody i s certifikáty. Roky celkem úspěšné firmy pak skončily smrtí majitele. Jeho syn neudržel firmu ani rok. Ale to už je mimo téma.
Jen že podobná spolupráce s někým kdo už podobné procesy umí a zná legislativu, může být řešením pro tazatele

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz ,  revize@fraja.cz ,  tel: 728171585
Kamil Novák
OSVČ
*

« Odpověď #4 kdy: 31.08.2025, 20:22 »

Před pár lety jsem z pozice RT řešil podobný problém. Světla vyrobená na míru, dle návrhu designéra, pro několik restaurací.
Firma se zabývala světelnými reklamami. Po vysvětlení a dohodě nebyl problém aby doplnily jednoduché výrobní štítky a dodaly návody i s certifikáty.

Tak to to dopadlo parádně. Já před pár lety řešil jiný problém. Lufťáci si nechali v Peci postavit vcelku luxusní "chatičku" a paní (nějaká výtvarnice nebo jiná umělkyně) se rozhodla, že jí komerčně dostupná svítidla nevyhovují a že si je vyrobí sama.
Takže si třeba nechala z roxoru svařit jakousi krychli, zakoupila v PL objímky s přívody v retro opletení a ty vpletla do té roxorové krychle s tím, že vyrobila závěsné svítidlo. A podobných "umění" připravovala víc.                 
Nemohla pochopit, že takto fakt ne.  podivej
Chvíli jsme spolu "bojovali",  než se našlo řešení...

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
Jaromír Táborský
Neverifikovaný uživatel @6

Elektrika kope dle ČSN

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 10:40 »

Od pana Strašila jsem u nás nějaké produkty zaznamenal.  Afro

Když máme dodávat RD na klíč, vždy mě zajímá, kdo vyrábí právě podobné prvky. Slovo "renomovaný" dodavatel, si překládám jako již někým léta ověřený. U nás bychom to zvládli také vyrobit ale přece jen není to zrovna denním chleba, tak to spíš zdržuje.

Ale určitě existují montéři, OSVČ, kteří takové prvky vyrábí často. Ne každý dům je vždy projektová záležitost rozepsaná do poslední zásuvky. Vždy jsou tam tyto kosmetické dodělávky. Hodně často se to podceňuje a jak uvádí pan Babjak, celá elektroinstala ce jako ze škatulky a LED pásky dobastlené otřesným způsobem.

Když jsem na to už přišel, zjistil jsem, že jsem se spletl ale kupodivu to bylo pravdivé :-)
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.017 sekund, 21 dotazů.