Aleš Čech
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 05.02.2013, 11:52 » |
|
Setkávám se s uzamčenými rozvaděči domovní režie z důvodu častých krádeží elektro komponentů. Je nějaký předpis o tom že musejí být rozvaděče domovní režie osazeny pouze zámky na čtyřhran? Našel jsem jen zmínku o nutnosti vypnutí ve vyhlášce č. 48.
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 05.02.2013, 14:44 » |
|
To vám vysvětlí hasiči, až budou likvidovat požár ve společných prostorech. Názorně, krompáčem a na hlavních domovních pojistkách.
Problémy ve společných prostorách velmi dobře řeší kamerový systém.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 05.02.2013, 15:37 » |
|
Ještě jsem neslyšel, že by někdo vykradl rozvaděč společných prostorů v bytovce.  Nicméně by mě také zajímalo, jestli se dá opřít o nějakou normu nebo vyhlášku.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Aleš Čech
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 05.02.2013, 17:56 » |
|
Bohužel se to stává, někteří občané kradou jak straky a majitelé se chtějí bránit. Ale nenašel jsem nic konkrétního čím bych mohl oponovat. Mám pocit, že jsem to někde četl, ale nemůžu to najít.
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 06.02.2013, 07:01 » |
|
Zámek musí být dle normy zabezpečený proti laikům, ale ne na FAB a podobně!!  Tzn. na trn,půlměsíc a pod....  A mě právě zajímá, která že norma toto doporučuje a která zakazuje uzamčení rozvaděče pomocí visacího zámku. Já již mnohokrát slyšel, že nelze zamknout, ale ještě nikdo nedoložil, kde je toto uvedené. A přitom vím, že to někde je, ale nevím kde hledat, stejně jako pan Čech.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 06.02.2013, 10:33 » |
|
Dle připojovacích podmínek musí být OM přístupné i bez přítomnosti zákazníka. Na druhou stranu zákazník má právo si přiměřeně chránit to, za co nese odpovědnost. Viděl bych to asi tak, že když montér PDS narazí na zámek, musí mít v tu chvíli možnost zákazníka dohledat (telefonem, zvonkem, boucháním apod.). Pokud všechno selže, zákazník má smůlu.
První příspěvek byl o uzemčení "rozvaděče domovní režie" což si vysvětluji jako rozvaděč společných prostorů, jehož součástí není elektroměr ani zaplombované součásti. U rozvaděčů ER je to pak již o něčem jiném.
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 06.02.2013, 14:06 » |
|
No tak to asi ne  Vy byste si ty tlačítka namontoval do bytovky? Já ne. Musel by u nich stát neustále někdo s klackem a řezat nenechavce. Lidé u nás v ČR nejsou dosciplinovaní a když je zrovna nikdo nevidí, dokáží dělat opravdu psí kusy. Dělám místopředsedu ve společenství majitelů bytů v objektu se 46 byty. Nikdo si nedovede představit, jak se někteří lidé dovedou chovat. Řezat a řezat 
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 06.02.2013, 14:17 » |
|
.... Řezat a řezat  U vás bych si nedovolil netrefit se obalem od žvýkačky do odpadkového koše... Od tebe bych nechtěl dostat "výchovnou lekci"...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 06.02.2013, 16:19 » |
|
U vás bych si nedovolil netrefit se obalem od žvýkačky do odpadkového koše... Od tebe bych nechtěl dostat "výchovnou lekci"...
Ale neeeeeee, já nejsem žádný kruťas 
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 06.02.2013, 16:33 » |
|
To já taky ne, ale na první pohled to není poznat  Takže moje tělesná struktura se v tomto občas hodí. Zpět k tématu: I já jsem se potkal u PBŘ obytné budovy s požadavkem na instalaci Total stopu, v objektu byla UPS pro požárničinu a tato se tímto měla také "zneškodnit"...
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 06.02.2013, 22:04 » |
|
Viděl jsem rozvaděče uzamčené "fabkou", je to v jednom velkém domu, kde sídlí 2 velké úřady. Mají servisní firmu, která se jim o to stará. Možná by bylo zajímavé zjistit jak to tam mají ošetřené z hlediska bezpečnosti, vypnutí např. při požáru... protože nepředpokládám, že by někdo vypnul celý objekt při nějakém ohrožení v omezeném prostoru, navíc tam mají 2 rozvody, základní a zálohovanou síť... Z jistých důvodů se mi sem nechce psát o jaký objekt se jedná, ale "mezi 4 očima prozradím".
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|