Roman Hanich
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 08.09.2017, 20:34 » |
|
Je možné, vzhledem k omezenému prostoru, umístit rozvodnici PNS 8T "Plastová rozvodnice, průhledné dveře, montáž na omítku, IP40, 1 řada, 8M Noark", na komín Schiedel? A aby toho nebylo málo, tak v okolí 20cm vede teplovodní potrubí.
|
|
|
|
|
|
|
Roman Hanich
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 10.09.2017, 11:26 » |
|
Asi jsem se nepřesně vyjádřil, ale tato rozvodnice je umístěná na povrchu a tudíž i kabely jsou vedené na povrchu. komína
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 10.09.2017, 12:50 » |
|
Tento výrobce připravuje vícero řad komínu. Setkal jsem se na jedné revizi hromosvodu s tím, že v návodu na komínový díl, bylo jasně psáno že se do něj nesmí vrtat. Tedy nastal problém s upevněným oddáleným jímačem hromosvodu, který se musel předělat tak, aby nebyl přišroubován přímo do komína. Přitom zřejmě nejde o teplotu. Komín se skládá z komínové vložky, která je obalena "skelnou vatou" a pak je stavebnicový díl, který komínu dává konečný tvar a vzhled. Tedy povrch komínového tělesa je studený. Ale z nějakého důvodu (možná těsnost) prostě nemá výrobce radost, pokud se do něj vrtá.
Osobně jsem přesvědčen o tom, že na tělese komínu nemá být žádné elektrické zařízení a pokud si dobře pamatuji, byl problém i s kabelovým vedením. Tedy toto provedení rozhodně nebudu doporučovat.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 10.09.2017, 13:00 » |
|
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|