To: Fuksa
no myslím,že už zacházíte do extrémů,pane Fuksa za svou 35 letou praxí v oboru jsem se nikdy nesetkal s tím,že jako "osoba pověřená odpovědností za elektrické zařízení " byla povoláním nebo vzděláním truhlář/nemám nic proti tomuto povolání/ ale je to odborník na jinou problematiku.N
echápu dost dobře jak osoba bez elektrotechnic
ké kvalifikace zajišťuje povinnosti vyplývající z povinnosti "osoby pověřené odpovědností za elektrické zařízení".Zrovna tak si nedovedu představit vedoucího pracovníka nějaké organizace,který by pověřil pracovníka bez elektrotechnic
ké kvalifikace touto funkcí a hlavně odpovědností.J
eště snad závěrem: ..
odpovědnost za to,že zařízení odpovídá všem právním nebo smluvním požadavkům nese vždy podnikatel,který je zřízením el.zařízení smluvně zavázán.Pokud sám není elektrotechnic kým odborníkem s patřičnou kvalifikací,nebo pokud uvedený ú´kol sám osobně neprovádí,neřídí musí jako odpovědnou osobu... Pane Fuksa toto je opravdu vše co k tomuto chci dodat.Pokud jsem vás nepřesvědčil je mi líto ale na další si prosím odpovězte sám.Zcela jistě to po prostudování zák.práce a příslušných norem dokážete.

těším se na další diskusi s Vámi,ovšem na jiné smysluplnější téma.