Jan Budka
|
 |
« kdy: 18.01.2009, 19:27 » |
|
Mám na sloupku hradby umístěné tlačítko na zvonek. Potřebuji toto tlačítko napojit na bezdrátový vysílač zvonku? Bude tento vysílač fungovat uvnitř sloupku, který je ze železného profilu 150x150mm?
Popřípadě jaký typ vysílače by to měl být? Vzdálenost k přijímači cca 4m.
|
|
|
|
|
Pavel Patera
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 18.01.2009, 21:05 » |
|
Vidím to také černě... V praxi jsem viděl, že tlačítko přestalo fungovat již při umístění do hliníkové stříšky která zakrývala horní, obě boční a zadní stranu tlačítka. Po podrobném prozkoumání se jako největší problém ukázala ta zadní stěna. U tlačítka které bylo použito totiž byla anténa provedena jako cívka na plošném spoji a zároveň sloužila i jako cívka oscilátoru. Plošný spoj byl zevnitř přiložen na zadní straně tlačítka a hliníkový plech rozladil anténu a tím i oscilátor natolik, že příjmač nebyl schopný detekce signálu ani v bezprostřední blízkosti tlačítka. Záleží sice na konstrukci daného tlačítka ale při povolených výkonech těchto tlačítek uzavřená kovová krabice vytvořená ze sloupku pravděpodobně signál utlumí natolik že příjmač nebude vůbec reagovat.
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 18.01.2009, 23:40 » |
|
A proč pořád laborovat a ztrácet tím drahocený čas. Sloupek dělá "stín " signálu z tlačítka. Je to prostě normální bolest vysílačů. Přidělal bych z boku sloupku plastovou stříšku, nebo krabičku a tam umístil tlačítko zvonku. Nějaké vyřezávání sloupku a hledání milimetrů by mě fakt štvalo a u zákazníka bych nebyl za profesionála, ale bastlila. Jinak třeba Jablotron má i originál plastové stříšky na svoje tlačítka. 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 19.01.2009, 08:20 » |
|
Třeba BOCK vyrábí tzv. schovaný dálkáč.....tj. máte klasické tlačítko třeba TANGO a na něj máte zapojen dálkáč ve tvaru relé do krabice...ten můřete dát třeba na sloupek z druhé strany do krabičky.....f unguje OK..mám ho už rok....umístít e ho tam kde není stínění-čímkoliv!..propojení běžným kablíkem. Je to samozdřejmě v návaznosti na zvonek uvnitř budovy-bezdrát.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
|
Jaroslav Kořínek
RT - E1 / A+B

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 19.01.2009, 14:38 » |
|
 Neštříte! bezdrátový zvonek cena prosinec 2009 byla 250,- dosah 100metrů, v umístnění mimo železný sloupek plně funkční. Pořizovací cena s drátem : kabel 1m/ 10,- kč, tlačítko 20,- kč, trafo 3-5-8V /230V , 200,-kč, zvonek obyčejný cca 100,- práce něco. Rozhodnutí je jen na Vaší straně.
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 19.01.2009, 16:04 » |
|
Zákazník si koupil laciný bezdrát. zvonek a býval u zastávky autobusu, a jak někdy dojel autobus tak se zvonek rozezvonil a za dveřmi nikdo...já jsem to nezkoumal ale majitel si dal tu práci a zjišťoval to!!! Podíval jsem se na tlačítko a ejhle made in CHINA...do rákosí a rýže to asi stačí!..ale u nás ne! Dal jsem mu tam bezdrát sice za 850.-Kč a dodnes cca 3 roky se mu to už samo nespustilo!! Tudíš ponaučení z toho plyne-kvalinější =lepší! 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
|
Jan Budka
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 19.01.2009, 18:41 » |
|
Ano, na sloupku je plastová stříška. Myslím , že kdyby se dal na ní ze spodu ten dálkáč např.ten BOCK tak by to opravdu mohlo fungovat. Tento dálkáč funguje i na jiné přijímače nebo musím mít také original? Jinak . 
|
|
|
|
|