Můj bývalý teleskopický žebřík měl mnoho certifikátů a ze začátku fungoval celkem dobře. Nicméně vůle celého žebříku (byla od začátku) se během roku horšila (měl jsem ho cca 14 měsíců do pádu kterému říkám drtiloket)
Nejen že se vůle (tedy nestabilita) postupně zhoršovala, ale po cca 8 měsících jsem musel začít dávat větší pozor na jednotlivé zámky a ověřovat si že skutečně drží. Párkrát se pode mnou některý ze stupínků během práce "složil" . Měl jsem v té době cca 94kg a žebřík byl testován na 120kg
Možná na občasné použití by se to nechalo použít. Při práci ale potřebuji jistotu a stabilitu, kterou mi tento žebřík prostě neposkytuje. Čím jsem starší, tím více si cením "pevné půdy" pod nohama.
Je mi srdečně jedno kde je žebřík vyrobený. Může být i kvalitnější než jiné (nepopírám to), přesto je tato technologie už v principu prostě s větším vaklem, než běžné štafle.
Nyní mám štafle s "klouby" které jsou sice méně skladné a jsou těžší, nicméně do auta je dostanu bez problémů i na sedačku a navíc jsou opravdu stabilní a mohu jim důvěřovat. Mám je cca 9 let a jsou tedy odzkoušenu dlouhou praxí.
Je na každém co si zvolí.
Můžeme "vakl" porovnat na letošní Spojce. Já vezmu svůj "kloubák" a někdo může vzít ten teleskopický. Můžeme provést srovnání i nějakou soutěž