Jiří Čechura
|
 |
« kdy: 29.06.2012, 18:38 » |
|
Dostal jsem tuto vrtačku, ale nemá výrobní štítek. Jediné co vím, že výrobce je ČKD. Izolační stav má výborný ale šňůru jsem odmontoval, byla vadná.
Můžete mi prosím - kdo z vás má přesně tento typ vrtačky, opsat nebo nejlépe kvalitně nafotit výrobní štítek (chtěl bych ho pak vytisknout na samolepící fólii a nalepit.)? Zajímá mě zejména výkon a max. průměr vrtáku.
|
|
|
|
|
Jiří Čechura
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 29.06.2012, 19:28 » |
|
Toho syna zabila spíš lajdáckost majitele vrtačky  ( někde přerušený ochranný vodič a kritický izolační odpor), ne? Neměl ji na dvoužilovém prodlužováku podle kutilské normy? 
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 29.06.2012, 19:30 » |
|
To je už dobrý kus do muzea. Tyhle vrtačky byly dost nebezpečné. Třída spotřebiče I, tuším 750W. V této době, kdy každý kutil rozumí elektrice a dělá ji podle svého, bych ji nepoužíval ani náhodou.  Dobrá tak maximálně do vitríny, nebo k recyklaci.  A kdo má doma z kutilů možnost změřit izolační a přechodový odpor? Tyto vrtačky jsme vyřazovali z používání už v roce 1988.
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 29.06.2012, 19:37 » |
|
Toho syna zabila spíš lajdáckost majitele vrtačky  ( někde přerušený ochranný vodič a kritický izolační odpor), ne? Neměl ji na dvoužilovém prodlužováku podle kutilské normy?  Určitě to tak nějak muselo být. To se mohl psát rok cca 1970. A tehdy byly možná i pojistky. Dávám to často za příklad, když narazím na dvoužilový prodlužovák, notabene s připojeným spotřebičem třídy I.
|
Elektrika NENÍ časopis! 
|
|
|
Jiří Čechura
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 29.06.2012, 19:39 » |
|
A kdo má doma z kutilů možnost změřit izolační a přechodový odpor?Pokud tuto možnost nemá, ať se na to elektrobastlen í radši vys........! 
|
|
|
|
|
mirek1
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 29.06.2012, 20:43 » |
|
Tak takovouhle vrtačku jsme měli v ušňáku ve výdejně a povině se k nim fasovali gumové rukavice
|
|
|
|
|
NávštěvníkzBrna
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 29.06.2012, 22:49 » |
|
Dostal jsem tuto vrtačku, ale nemá výrobní štítek. Jediné co vím, že výrobce je ČKD. Izolační stav má výborný ale šňůru jsem odmontoval, byla vadná.
Můžete mi prosím - kdo z vás má přesně tento typ vrtačky, opsat nebo nejlépe kvalitně nafotit výrobní štítek (chtěl bych ho pak vytisknout na samolepící fólii a nalepit.)? Zajímá mě zejména výkon a max. průměr vrtáku.
Stačí trocha hledání na Google a hle, i tato vrtačka se dá koupit přes inzerát, jsou tam i fotky a taky štítek co hledáte. Odkaz v příloze.
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 29.06.2012, 22:58 » |
|
Podobbné kousky napájím zásadně přes oddělovák (PCH většinou u těchto dinosaurů padá).
Já myslel, že jsi větší radikál a podobné kousky směruješ do sběrného dvora...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Jiří Čechura
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 30.06.2012, 00:14 » |
|
NávštěvníkzBrn a: Jo, to je skoro ona. Akorát ta moje nemá na plášti odllitý - vylisovaný znak ČKD.  !!
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 30.06.2012, 00:29 » |
|
Řešení je jen dvoje: 1/ sběrný dvůr 2/ muzeum Každý má možnost volby: BEZPEČÍ, NEBO ČEKAT NA PRŮSER? 
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
Josef Pavlík
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 30.06.2012, 09:12 » |
|
Tyto vrtačky jsem opravoval na počátku 70.let. Myslím, že jde o typ EV 2101.
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 30.06.2012, 09:18 » |
|
Tento typ býval hodně nakoupen v průmyslových podnicích v 60-70 letech ..... Pak vyšlo nějaké nařízení (asi norma) že se nesmí používat ve státních podnicích a houfně se prodávali za "babku" zaměstnancům těch podniků.. (také ji kdysi otec koupil a měli jsme ji pár desítek let doma !!) Pamatuji si že známý ji měl a pokazil se mu spínač, nějak tam nabastlil běžný páčkový (na lampičku) a při nějakém vrtání ji nemohl rychle vypnout , zkroutila mu ruce !
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Ján Garaj
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 30.06.2012, 10:22 » |
|
Minulý rok som ju kázal vyhodiť, možno si ju niekto aj vzal a používa ďalej. Bola z roku 1972-4 a dostal som sa ku nej po onom zákaze používať ju vo firme bez rukavíc. Revizák mi tam niečo potom namontoval, možno iný prívod už si nespomínam, ale aj revizák a aj ja ešte žijeme a je to už nejaký ten pátek. Možno sme mali len iné šťastie.
|
|
|
|