Rita
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 18.07.2007, 09:30 » |
|
Jaký vliv má na zdraví lidí transformovna - viz.foto vzdálená od domu cca 21 m? Na bráně je označení 110/35/10 kV. Dosud nám vadil jenom hluk, ale četla jsem o negativním vlivu takovéhoto zařízení na zdraví lidí. Chci znát pravdu. 1.fotka je pořízena přímo od domu, druhá pak ze strany trafostanice.
|
|
|
|
Pavel Ryšavý
|
|
« Odpověď #1 kdy: 18.07.2007, 10:52 » |
|
Neviděl bych to tragicky. Transformátory mají uzavřené magnetické obvody, navíc kovový uzemněný plášť. Intenzita elmag. pole poměrně rychle klesá se vzdáleností. Pokud máte doma PC s CRT monitorem pak máte 50-60 cm od hlavy trafo pracující cca s 15 000 V. A taky si při práci nenasazujete uzemněnou kovovou přilbu. Neco málo se dá najít o vlivu elmag polí na lidský organismus na: www.sisyfos.cz
|
Smysl pro humor - znak ducha bystrého .45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70
|
|
|
Josef Prouza
|
|
« Odpověď #2 kdy: 18.07.2007, 18:57 » |
|
Jedine vrčení volnych plechů uším a pro někoho "nehezké zadrátování" očím... Taková rozvodna "září" mnohem mín jak mobil u ucha. A to ještě možná přímo u trafa. Není se vůbec čeho bát.
|
|
|
|
|
|
Josef Pentoda
|
|
« Odpověď #4 kdy: 18.07.2007, 23:31 » |
|
Rito, zahoďte mobil, tam je problém! Nepoužívejte mikrovlnku, nechoďte na vyšetření na magnetickou rezonanci a nespěte v posteli, totiž v novověku většina lidí v té posteli zemře.
|
|
|
|
Pavel Ryšavý
|
|
« Odpověď #5 kdy: 19.07.2007, 09:08 » |
|
WarCZ: Ano, máte pravdu na to jsem zapoměl. Požáry trafostanic jsou u nás na běžném pořádku dnes a denně. Hektolitry hořícího oleje rozlité po stovkách hektarů, mrtvých nepočítaně, a ty záchytný jímky jsou tam stejně jenom pro parádu. Na domek doporučuji hermetické ocelové okenice, fasádu natřít ablativním materiálem, v interiéru vnitřní cirkulaci vzduchu s regenerací (rusko teď vyřazuje atomový ponorky, tak to nebudou potřebovat a dala by se sehnat se slevou) a vycházet ven pouze v ohnivzdorném obleku, zakoupiti kevlarové spodní prádlo .... Nebo se raději odstěhovat Howgh
|
|
|
|
|
|
|
Rita
|
|
« Odpověď #9 kdy: 19.07.2007, 18:49 » |
|
Tak to je fajn, že je to vlastně legrace. Mám malé dítě a v rodině nám diagnostikoval i rakovinu. Začala jsem si to dávat (také na popud známých) do souvislostí s trafačkou. Pravda je, že tomu vůbec nerozumím, mám pocit, že na nás z té trafačky pořád něco vyzařuje atd. Takže díky za "uklidnění", jdu si nasadit kovovou helmu a provizorní obleček z alobalu.
|
|
|
|
Josef Prouza
|
|
« Odpověď #10 kdy: 19.07.2007, 19:09 » |
|
To Rita: Na někoho prostě může působit to vrčení a občasné sršení nepříjemně, ale věřte, že kdyby to bylo nebezpečné, tak tam není ani lidská obsluha. Je to opravdu jen o pocitu. ROZVODNA vás NEOHROZÍ, DOKUD NEVSTOUPÍTE ZA JEJÍ PLOT A NEDOTKNETE SE, NEBO TĚSNĚ NEPŘIBLÍŽÍTE K ŽIVÉ ČÁSTI.
|
|
|
|
Pavel Ryšavý
|
|
« Odpověď #11 kdy: 19.07.2007, 21:01 » |
|
Milá Rito, teď vážně: 1. Rakovinu diagnostikoval i některému rodinému příslušníkovi snad každému, byť u trafostanice nebydlí 2. Elektromagneti cká pole generovaná ~ 50Hz jsou tak dlouhých vlnových délek, že pro jejich absorbci jste při Vašich rozměrech naprosto nezajímavý objekt. 3. Trafo jako takové vyzařuje minimálně, i konstruktéři se o to snaží, magnetické toky uzavírající se jinudy než jádrem trafa jsou ztráty, o které nikdo, zvláště pak provozovatel nestojí 4. Vámi vyfocené trafa jsou v kovovém uzemněném obalu (stíněná) 5. Ve Vašem obydlí se zajisté dají najít mnohem silněší pole generovaná domácími spotřebiči a také se kvůli nim nebudíte ze sna.
|
|
|
|
|
|
WarCZ
|
|
« Odpověď #14 kdy: 19.07.2007, 22:58 » |
|
oki o Buchholz jsem slyšel... mě šlo jenom o to že na havarii jste zapoměli. jinak jsem rozhodně nechtěl řict že to je na denním pořádku...
|
|
|
|
Pavel Mužík_
OSVČ - technický poradce, soudní znalec
Normy ano, ale bez kvalifikace a přemýšlení ??
|
|
« Odpověď #15 kdy: 29.07.2007, 11:45 » |
|
To Jiří Hrubý:
Buchholz samozřejmě může něco zachytit, ale protože se dnes dělají transformátory ze stále slabšího plechu (protože chudáci energetické společnosti si nemohou dovolit koupit něco pořádného, takže aby to bylo levné, levnější, ještě levnější....dě lá se to tak slabé, aby to tak-tak vydrželo běžný provoz), tak při větším zkratu ve vinutí skutečně dochází k výbuchu, který rozstříkne hořící olej dost daleko do okolí. Buchholz je na to krátký, protože má příliš dlouhou dobu reakce. Mohu poslat i krátké video, jak takový výbuch vypadá.
|
|
|
|
|
|