Začnu od začátku.
Jakožto držitel par.6 vyhl.50, nevíte že platnost trvá 3 roky? Tak to je opravdu divné. Také považuji za divné, že si tuto vyhlášku prostě nepřečte a ptáte se na informace na internetu.
Zrovna tak považuji za neomluvitelné, pokud pracujete na VTZ bez platné vhlášky. Praxi vám musí potvrdit zaměstnavatel a ten nemůže potvrdit více praxe, než jste skutečně vykonával a nějak si nemyslím že by oficiálně potvrdil, že pro něho vykonáváte práci bez platné vyhl.50. Také je to otázka pracovní smlouvy a toho co v ní máte napsáno. Pokud vaše práce není elektrozaměřen
í, asi vám nepotvrdí ani ty 3 roky.
Další možností je potvrzení praxe za pomoci čestného prohlášení. ALe co by to bylo za čest (navíc snadno ověřitelnou lež) kdyby jste se zachoval nečestně.
Osobně mám z podobných kolegů velmi smíšené pocity. Chce podnikat jako OSVČ a ani nezná své základní povinnosti. Na vašem místě bych ještě chvilku sbíral zkušenosti a znalosti ohledně oboru, včetně vyhl.50. Navíc stačí zde pročíst obsáhlé téma, právě o vyhl.50, kde jsou dopodrobna rozebrány všechny paragrafy. Zkuste zdejší vyhledávač.
Promiňte že jsem trochu ostřejší, ale jsou věci které u osoby znalé prostě nechápu. Nejde o to že člověk nezná všechno (nikdo z nás, včetně mne po 30 letech praxe) ale základní normy a předpisy beru jako nejnutnější základ znalostí, nejen pokud chci pracovat na VTZ, tak především pokud se chci stát OSVČ

PS: Mirek MInařík mne trochu předběhl

Ale v principu píšeme oba o tom samém