Zajímavé, že po vás chtějí potvrzení o praxi....Což je i v souladu s Vyhl.50 /78 správné.
Divím se, protože to už nikdo nechce. Sice "50" to požaduje, další potvrzení jako lékařské vyšetření a pod..po mě a po dalších kolezích to už nikdo nechtěl min.15 let a to u různých školitelů!(různých 5 školitelů)
Mám to vždy se sebou nachystáno ale nikdo to nepožaduje? Nepátral jsem kde je chyba?

Myslím, že je to otázka úrovně školitele a školícího střediska. Mnozí tak uvádějí v omyl i vysílající organizaci pracovníky k přeškolení. Přihláška, potvrzení praxe a lékařské potvrzení je vstupním základem pro přeškolení a prodloužení požadovaného §.
Byl jsem jednou svědkem při prošetřování úrazu, který způsobil elektrikář. Inspektor chtěl viděl potvrzení od lékaře o způsobilosti pracovat na elektrickém zařízení a ve výškách. Nenašlo se. Odpovědná osoba za EZ se bránila tím, že byl nedávno na přezkoušení na §7. Tam přece musel předložit lékařské vysvědčení. V závěru zprávy bylo dosti bodů, které organizace porušila.
Školitelům a školícímu středisku je to obvykle jedno. Vydají papír a nechají si to zaplatit. A to, že organizace ( personalista anebo odpovědný pracovník za EZ) nemá řádnou dokumentaci o přezkoušení je jen hrubá neznalost, která se může vrátit, až dojde na lámaná chleba.
Podobná situace vznikne pro pracovníka OSVČ, pracující na IČO v oboru elektro bez oprávnění k této činnosti. Způsobí-li škodu, anebo zaviní úraz a prošetřuje to inspektorát práce....a neznalost zákona neomlouvá.