Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« kdy: 04.08.2013, 20:29 » |
|
Díky pěkné aplikaci v telefonu koukám na bouřkové události kolem nás. Tuším, že tu síť detekce bouřkových událostí stavěl Siemens pro německé pojišťovny. Nyní to tu mlátí velice hezky. Blesk udeřil o dvě ulice níž. Řekl bych , že v místech učiliště na Trnkové ulici. A tak mne napadá, že bych možná přivázan na střechu takové ty odborníky na hromosvody, aby viděli před čím se chránit. :-) Viz. http://blitzortung.org/Webpages/index.php
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
Lukáš Malík
Neverifikovaný uživatel @5
Montáže a opravy elektro do 1000V, §8
|
|
« Odpověď #1 kdy: 04.08.2013, 20:35 » |
|
No já bych je radši sledoval tady u nás z okna, ale jaksi se ne a ne zadařit. U bouřky se parádně spí Taky už tu nepršelo ....no hoooooooodně dlouho,všechno nás obchází, natož tak nějaká bouřka. Už ani nevím, co to je
|
Domovní a bytové elektroinstala ce. Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT, specializace na STA stanice, TV a SAT rozvody bytových a rodinných domů TV a SAT technika - prodej, servis
|
|
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
|
« Odpověď #6 kdy: 04.08.2013, 22:14 » |
|
Proběhlo se tu pár bouřek. Jedna mě vytáhla z postele. Přišel záblesk, do vteřiny rána, že se rozhoukaly alarmy u aut. Později jsem zjistil, že to odnesl starý dub asi 500m od nás.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
|
|
|
Filip Dobiáš
|
|
« Odpověď #11 kdy: 04.08.2013, 23:05 » |
|
Břeclavskem prošla hezká bouřka. Máme tu výpadky proudu.
|
Sám-li spravuješ - více škody naděláš; zavolej dborníka a máš po starosti
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #12 kdy: 04.08.2013, 23:14 » |
|
... Honza Franěk hlásil tmu na Kolínsku. Radim Novotný tmu v Kuřimi.
Tady byla "tma" v noci kolem 2 hodiny, pouze ji rušilo velké množství záblesků... A odpoledne se asi také "něco nedařilo", když rychlík 353 přijel do Domažlic cca s 20 minutami, ale dál na Plzeň jel se 175... Dnes jsou to 3 týdny, co jsem byl na návštěvě v obci Vstiš a když jsem odjížděl, naznačil jsem, že kdyby to viděl Honza Hájek, asi by to s ním "šlehlo" jak tam mají na nových barácích dělané hromosvody... Doufám, že jsem to nepřivolal...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #13 kdy: 04.08.2013, 23:19 » |
|
...že dům (Juliánov) převedl do bezpečného stavu "bouřka".
Co to znamená? Můžeš to nějak víc vysvětlit?
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #14 kdy: 04.08.2013, 23:34 » |
|
To bude asi znamenat: vypnutá elektřina, veškeré vypnuté vývody, potažmo i přívody odpojené a zkratovány, svedeny řádně dimenzovaným vodičem na potenciál země. Osazenstvo domu odvedeno do Faradayovi klece, zbudované ve sklepě domu s nutnou zásobou jídla a pití na přežití krizové situace. Jak prosté....
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
SMILEK
|
|
« Odpověď #16 kdy: 05.08.2013, 00:17 » |
|
Ten Mirek taky všechno hned prozradí. Volal zrovna, když jsme si užívali tu nejlepší část bouřky (popelnice a značky blokového čištění lítaly ulicí jedna radost). Ale vlastně ano. Při příchodu bouřky Foxtrot odpojí obvody, které nemusí běžet. Zásuvky, světla (a většina elektroniky) jsou odpojeny od rozvodu, v němž by mohlo dojít k přepětí. Dům je vybaven kaskádou od Dehna a jeho synů (a pospojován, co se do něj vešlo ), ale my nemít rádi ani malá zbytková přepětí, která občas škodit zdrojům našich spotřebičů . Foxík také projede stav všech oken, umí uzavřít střešní výlez a provádí některé další ptákoviny (třeba souběžně zobrazuje stav jiné rodinné nemovitosti, v níž by mohlo také dojít k problémům - voda, bezproudí, požár, apod.). Běží LED světla (z akumulátorů), EZS+EPS, komunikace a internet. Rodinka má povinně černou hodinku, protože nic tak nestmelí, jako posezení v přítmí s historkami o kulovém blesku. Jen ta klec není ve sklepě, ale v ložnici (sledovat bouřku z postele je o dost pohodlnější, než ze sklepního okénka ). Zásoby energie vystačí na týden (v ekonomickém režimu, praní a vaření bych s tím asi nedal), delší bezproudí by mne patrně donutilo ke shánění generátoru.
|
|
|
|
Jaroslav Ratiborský
|
|
« Odpověď #17 kdy: 05.08.2013, 06:18 » |
|
Tak hoří hned na dvou místech. Že by to byl někdo z těch, co si podle pana Nezvala a Ratiborského nechali zřídit hromosvod? Nebo, že by ti druzí, co říkají, že jsou vedle jiné hromosvody nebo že má soused a oni nemusí?
Když si mé jméno neustále berete do svých úst tak vám sděluji následně:Nepoužívejte mé jméno,já vás také neosočuji z nějakých nesmyslů. P.S. Já osobně jsem včera trávil velmi příjemné chvíle a mohu jen konstatovat,že na obloze se odehrávalo krásné světelné divadlo a uvnitř našeho domku bylo při výpadku elektřiny velmi příjemně a nějaký Minařík mne vůbec,ale vůbec nezajímal.
|
|
|
|